Що ви там курите весь час???

Ще не завершилася епопея з просуванням законопроекту № 6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері», згідно з яким «небажані» сайти можна буде блокувати.

Зокрема, СБУ без рішень суду за бажанням прокурора, слідчого і Ради нацбезпеки (його автори чекають час-Х, коли можна б було спробувати проштовхнути цей проект до залу ВРУ, бо він відкриє можливості для практично безконтрольної інтернет-цензури), як таж «команда новаторів розродилася» новим опусом.

Ще не завершилася епопея з просуванням законопроекту № 6688 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері», згідно з яким «небажані» сайти можна буде блокувати, зокрема, СБУ без рішень суду за бажанням прокурора, слідчого і Ради нацбезпеки (його автори чекають час-Х, коли можна б було спробувати проштовхнути цей проект до залу ВРУ, бо він відкриє можливості для практично безконтрольної інтернет-цензури), як таж «команда новаторів розродилася» новим опусом.

Так, низка депутатів, серед яких Іван Вінник, Оксана Білозір, Олена Матузко, Тетяна Чорновол та інші, 7 листопада 2018 року зареєстрували у парламенті проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного простору» № 9275.

В унісон з головою парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності задаємо запитання, а «що ви там курите (палите) весь час???». Бо суспільству знову «вішають лапшу», проте проект є черговою спробою введення цензури в Україні під прикриттям боротьби з російською пропагандою.

Так, експертивважають, що запропоновані законопроектом положення не можуть вважатися ефективним засобом протидії існуючим загрозам, і, на жаль, створюють чергову можливість влади свавільно і незаконно втручатись у свободу вираження поглядів та діяльність ЗМІ (у тому числі, Інтернет-видань), що є особливо загрозливою в умовах наближення виборів.

А у висновку ГНЕУ ВРУ від 19.11.2018 взагалі йдеться про невідповідність проекту законодавству України, та наявність в ньому ознак неконституційності (невідповідності Конституції України).

-
Що ви там курите весь час…?

Незважаючи на негативні висновки «новатори» все ж такі спробували включити проект до порядку денного.

Перша спроба 20.11.2018 виявилася невдалою, За проголосували:153, Проти:0, Утрималися:30, Не голосували:128, Всього:311.

Як бачимо, не всі полюбляють «палити».

Нажаль, останнім часом порушень Регламенту у стінах парламенту не замічають, тому продовжуємо відслідковувати усі новації «команди» пана Вінника & Ko.