Хто круче: «папередніки» чи їх нащадки…

Довідавшись про те, що троє депутатів від «Блоку Петра Порошенка» пропонують запровадити кримінальну відповідальність за наклеп, президента-втікача Віктора Януковича екстрено госпіталізували в московську клініку імені Скліфосовського.

За даними джерела, Януковича доставили в нерухомому стані з підозрою на серйозну травму хребта і крововиливом в коліно.

Ви скажете жарт? Який там жарт! Відкриваємо сайт ВРУ і знаходимо відповідний законопроект (№ 9306) про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексу України, який зареєстрували народні депутати з БПП Микола Паламарчук, Артур Палатний та Олег Великін 20 листопада. Автори ініціативи пропонують доповнити Кримінальний кодекс статтею 151 (2) «Наклеп» і передбачити санкцію до 3 років позбавлення волі, тощо. Серед іншого, йдеться про дії, що вчинені шляхом публічного демонстрування у творах, в засобах масової інформації або в мережі Інтернет.

Чи міг собі уявити Янукович, спішно покидаючи кордони України, що у нього будуть такі нащадки! Ні, не нащадки того, «що нажито непосильною працею», а нащадки злочинних законів, які були скасовані завдяки Революціє Гідності.

І хоча голова Фракція БПП говорить про те, що вони не підтримують законопроект, «поважають свободу слова і навіть у тих випадках, коли нею користуються необережно», віриться з трудом, що б хтось без відома верхівки зміг зареєструвати такий опус.

Піар чистої води?!

Адже п’ятий рік реєструються різноманітні законопроекти, в яких запроваджуються норми та положення тих самих диктаторських «законів 16 січня» і кількість їх перевалила за півсотні.

Ось такий «підарунок» на п’яту річницю Революції Гідності отримала Україна від «нащадків» злочинної влади.

Критикували депутата? Тюрма за вамиплаче.

Так куди йде Україна? Який її курс? У Європу, запитаєте ви?

Та ні, яка Європа.

Читаючи проекти так званих парламентарів, все більше переконуєшся, що їх курс до «попередніків», з їх диктаторськими законами та створенням поліцейської держави, до агресора — Росії, з її «антиекстремістським законодавством», що дозволяє саджати людей у тюрми за «репост» чи «лайк» чужого допису у соціальній мережі, до Радянського Союзу, де в табори заслали мільйони людей.

Чи зможе після цього Янукович виступити з промовою останнього слова в Оболонському райсуді Києва у справі за підозрою в державній зраді, не відомо.