Потаєна зброя спеціальних агентів. Частина 5.

Сучасні технології дозволяють утворювати невидиму потаєну зброю не тільки для людських очей, а і для металошукачів та рентгенустановок. Втім, треба думати і про захист від такої зброї.

Глава 5. Щодо сучасної потаєної збро та як захиститися.

Як відомо, спеціальних агентів продовжують готувати бо зрадники і терористи ще не знищені, та і таємні фронти ще існують і мабуть будуть існувати, поки і ми будемо існувати …

А як же сьогодні, в сучасних умовах, використовується потаєна зброя? Втім, відповідь на це питання не така вже і проста.

Вже майже після того, як вченим — винахідникам вдалося утворити неприродне тіло в яке пересадили живий мозок, тобто завершити фундаментальну розробку людства — утворили кіборгів і біохакерів, військові порахували, що вони можуть трішки перевести подих і не гинути, але війни і спецоперації, нажаль, не закінчились.

Щодо сучасних розробок потаєної зброї, то дійсно, потаєна маскувальна зброя скритого монтажу існує і у наші часи, але це шедеври науково — технічних досягнень, які ми можемо спостерігати, коли дивимося фільми про невловимого англійського спеціального агента англійської розвідки (МІ6) Джеймса Бонда (жартую).

Мало утворити зброю, яка буде непомітною для людського ока. Але при виконані завдання, як правило, треба проникати до приміщень, які можуть бути устатковані металошукачами та різними датчиками. Тому, як правило, сучасна потаєна зброя виготовляється з неметалевих матеріалів.

Ви спитаєте яких? Наприклад пластик, навіть самий кращий, не підходить до виготовлення стволів та і деяких інших частин пістолету, тому що при пострілі, як відомо, виникають надто великі навантаження. Єдиним пластиком, з якого на сьогоднішній день можливо виготовити сучасну потаєну зброю, це — реактивні пластмаси, які практично не зношуються. Це — матеріал майбутнього, який виробляється за допомогою нанотехнологій. Тоді це буде штучне виготовлення потаємного вогнепального пристрою, який за ціною буде дорівнювати звичайному пістолету, коштовність якого буде дорівнювати коштовності револьверу чи пістолету, виготовленому з чистого злата чи платини ! Але це абсурд. І який же вихід? А вихід є!

З появою міцної кераміки, стало реальним виготовлення сучасної потаєної вогнепальної зброї, з якою спеціальні агенти спокійно проходять через металошукачі та рентгенові установки.

Думаю, що читачеві зрозуміло, що сучасні роботи над утворенням потаємної зброї, як правило не тільки таємні, а цілком таємні і до відкритих джерел інформації, які я використовую, проникають лише крихті.

Втім, як стало мені відомо з експонованої на виставці шпигунства у США продукції, група дослідників з Гарвардської школи інжінірінга та прикладних наук (США), розробила виробничий процес щодо виготовлення невидимих мета — матеріалів, які здатні відображати світло вельми незвичайними засобами. Для цього вони використовують міцні коротко хвильові лазерні імпульси та нанокристали срібла, про що вони також розповіли у журналі «Applied Physics Letters». Але, шо ще можу добавити, так це те, що ці роботи виконуються на замовлення ВПС США і на вищенаведеному фоні існуюча «стелс — технологія» виглядає дитячою іграшкою, оскільки ЄПР поверхні з мета — матеріалів дорівнює «0».

Важко уявити можливості потаєної зброї, що буде виготовлена з мета — матеріалу, втім існують ще розробки ІІ Світової війни, які досі засекречені.

Разом з тим, як відомо, у США було вироблено декілька типів пістолетів за новітніми технологіями, один з яких експонується на виставці шпигунства і є найбільш відомий. Він має назву «Гласс ган», тобто «скляний пістолет». Назва дійсно вводить в оману. Ніякий він не скляний, а виготовлений з таємного керамічного складу. Втім, окремі його деталі: рукоятка, бойова пружина, спусковий механізм, які менш навантажені, вироблені з пластику.

Що стосується заряду до «невидимого пістолету», то він є теж «невидимим». У «Гласс гані» куля пластикова, без гільзи. Магазин знаряджається прямо у заводських умовах і спеціальний агент, що здійснює постріл, магазин не перезаряджає, а вставляє новий. Щоб посилити пробивну міць легкої пластикової кулі, головну її частину зробили у вигляді пташиного дзьобу. Як свідчать результати пострілів з цього пістолету, така куля, яка важить усього 2 — 3 грами, на відстані 25 м, вільно пробиває кевларовий бронежилет (практично як і «Макарич»).

Що стосується сучасних та майбутніх боєзарядів, то як приклад сучасний патрон, яким оснащається потаєна зброя, має, як правило, «трьохлінійну» кулю, що з самого початку, за свідченням фахівців, утворювався для зброї потаємного монтажу, яка і призначена для ліквідації «об'єктів». Ця куля повинна ввести в оману слідчих і експертів, що працюють над розкриттям здійсненого злочину та замаскувати «сліди» спецагенту.

Разом з тим, експерти спеціальних служб, знаючи про існування спеціальних агентів і їх можливостей щодо потаєної зброї, приймають відповідні заходи захисту.

Так, у розпорядженні спеціальних служб або служб, що займаються захистом VIP — персон, вже є відповідні, так звані, бронекостюми, які, за неперевіреними даними, в змозі захистити «об'єкту» 90% поверхні його тіла. Цей броньований костюм виготовлений з арамідного волокну. До костюму додається спеціальний багатошаровий шолом і бронежилет з керамічними броне пластинами, що витримує не тільки постріли з «Калашів» різних марок, а навіть і з СВД. Але, саме цікаве те, що цей броньований костюм також блокує випромінювання в ультрафіалетовому та інфрачервоному спектрах, що надає можливість «об'єкту» бути непоміченим у тепловізорний приціл. Втім, така екіпіровка рахується надлегкою і досягає усього 9 кг.

За даними фахівців з спеціальних служб, такий чи аналогічний броньований костюм розроблено італійськими фахівцями, які є учасниками міжнародного проекту «Майбутній військовий», в якому також приймають участь США і країни НАТО. Треба сказати, що аналогічні системи індивідуальних бойових комплектів розробляються США (Land Warrior и Mounted Warrior), Великобританією (FIST), ФРН (IdZ), Іспанією (COMFUT), Швецією (IMESS), Францією (FELIN) та іншими країнами світу.

Будемо сподіватися, що і Україна обов’язково долучиться до цього проекту!

(далі буде)