Грузинський Легіон вийшов зі складу 54-ї бригади ЗСУ

Полковник Олексій Майстренко назвав бійців підрозділу «раковою пухлиною, що допомагає вижити Україні».

Грузинський Легіон вийшов зі складу 54-ї бригади ЗСУ

Грузинський Легіон залишив 54-ту окрему механізовану бригаду ЗСУ. Про це повідомили на офіційній сторінці підрозділу на «Facebook». Командир 54-ї бригади полковник Олексій Майстренко назвав бійців Грузинського Легіону «раковою пухлиною, що допомагає вижити Україні». Тяжкопораненим бійцям підрозділу, погрожують «депортацією» з госпіталю, якщо вони будуть розповідати про незаконні накази командира Майстренка.

Нижче публікуємо текст заяви Грузинського Легіону.

«20 грудня 2017 року Грузинський Легіон своїм повним складом вийшов із 54-ї бригади через некомпетентність командира Майстренка Олексія та його оточення, а також незаконні накази, які він видав.

Про деталі операції, що відбулася 16 грудня 2017 року під час якої були поранені 11 бійців Грузинського Легіону і 25-го батальйону ми обов’язково повідомимо на прес-конференції в найближчі дні. Також будуть опубліковані: аудіозапис розмови командира Грузинського Легіону з командиром 54-ї бригади, капітаном Холмівської і Сергієм Федосенком, де командир 54 Бригади віддає наказ Сергію Федосенку звільнити бійців Грузинського Легіону через «невідповідність», а також аудіозапис з телефонними погрозами бійцям Грузинського Легіону.

Хочемо сказати, що командир 54-ї бригади, у зв’язку з подіями, що розгортаються і прагненням їх замовчувати будь-якими методами, звільнив командира 25 батальйону Євгена Лаврова, який від початку підтримував Грузинський Легіон і допоміг йому інтегруватися в ЗСУ.

Грузинський Легіон не збирається мовчати і ми обов’язково викриємо людей, що діють проти державних інтересів України, а саме: командира Олексія Майстренко, капітана Холмівського і братів Федосенків (заступника командира 25-го батальйону і заступника командира 54-ї бригади).

Сьогодні проблема полягає в тому, що командир 54-ї бригади намагається депортувати прямо з військового госпіталю поранених бійців Грузинського Легіону, які можуть розповісти правду про незаконні накази і дії командира Майстренка і його наближених. Сергій Федосенко і колишній представник Грузинського Легіону Зураб Чехелідзе систематично телефонують в госпіталь бійцям Грузинського Легіону, погрожуючи важко пораненим відмовою в лікуванні і депортацією, в разі розголошення ними незаконного наказу про операцію 16 грудня 2017 року.

Командир Майстренко і його пособник капітан Холмівський назвали Грузинський Легіон «раковою пухлиною, що допомагає вижити Україні», після чого у нас немає морального права перебувати під командуванням людей, які діють всупереч національних інтересів України. Також командир 54-ї бригади і Сергій Федосенко забрали в бійців Грузинського Легіону всю амуніцію і особисті речі, зібрані за 4 роки АТО волонтерами (тепловізори, тепловізійні приціли, бронежилети, каски, прилади нічного бачення, денні приціли снайперських гвинтівок, особисті речі та транспортні засоби Грузинського Легіону).

Просимо всіх волонтерів, які передавали нам необхідні речі, терміново відреагувати на цю ситуацію! Також хочемо додати, що 3 людини грузинської національності, що залишилися у складі 54-ї бригади, не перебувають більше в Грузинському Легіоні. У разі маніпуляції ними ім’ям Грузинського Легіону, просимо всіх повідомляти на офіційну сторінку Легіону на «Facebook». Хочемо зазначити, що вся ця інформація вже передана представництвам країн, бійці яких входять до складу інтернаціонального Грузинського Легіону.

Слава Україні!"