Віктор Шишкін: я постійно дивуюся діям нашої ГПУ

Генеральна прокуратура України проведе чергову експертизу з приводу розстрілів Небесної Сотні. 5 лютого вона, за результатами тендеру, уклала угоду з ФОП Лазуткіна Юлія Олексіївна.

Віктор Шишкін: я постійно дивуюся діям нашої ГПУ

Підприємство має надати послуги з відшукання та вилучення куль і їх фрагментів на зовнішніх стінах будинків, розташованих на Алеї Героїв Небесної Сотні, 4 та вул. Хрещатик, 7/1 з метою проведення слідчих дій. Після розстрілів на Майдані минуло вже чотири роки, однак винні у трагедії залишаються непокараними. На питання i-ua.tv з приводу проведення чергової експертизи по розстрілам учасників Революції Гідності, погодився відповісти перший генеральний прокурор України, суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін

Генеральна прокуратура України проведе чергову експертизу з приводу розстрілів Небесної Сотні. 5 лютого вона, за результатами тендеру, уклала угоду з ФОП Лазуткіна Юлія Олексіївна. Підприємство має надати послуги з відшукання та вилучення куль і їх фрагментів на зовнішніх стінах будинків, розташованих на Алеї Героїв Небесної Сотні, 4 та вул. Хрещатик, 7/1 з метою проведення слідчих дій. Після розстрілів на Майдані минуло вже чотири роки, однак винні у трагедії залишаються непокараними. На питання i-ua.tv з приводу проведення чергової експертизи по розстрілам учасників Революції Гідності, погодився відповісти перший генеральний прокурор України, суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

— Чому у Генеральній прокуратурі тільки через чотири роки після розстрілів на Майдані вирішили вилучити кулі зі стін будівель?

— Тут тільки посміятися можна. Я не знаю, чому вони взялися за проведення цієї експертизи аж через чотири роки. Про що говорити?

— Чи не здається Вам, що заяви про подібні експертизи — лише замилювання очей громадянам? Тобто, Генеральна прокуратура намагається показати, що вона працює.

— Не знаю, чи працюють вони зараз, але раніше вони нічого не робили, і це потрібно констатувати. Кулі у стінах будівель на Алеї Героїв Небесної Сотні та на Хрещатику є неприхованими доказами. Чому слідчі органи не взяли їх до уваги ще у 2014 році, я сказати не можу, але мені ця ситуація здається дуже дивною.

— Генеральна прокуратура провела тендер на послуги з вилучення куль на стінах будинків. Його переможцем стала ФОП Лазуткина. Чи потрібен тендер для організації слідчих дій?

— Це для мене якесь захмарне явище. Я не розумію нащо у Луценка проводили цей тендер взагалі. Може я старий, але це щось із розряду фантастики. Я постійно дивуюся діям нашої ГПУ.

— Чотири роки пройшло, але нікого не покарали за розстріл Небесної Сотні. Може Ви як фахівець маєте данні про покарання винних?

— Чого я маю мати такі дані, якщо про них не знає суспільство?

— Розслідування розстрілів на Майдані затягується, щоб винні уникли покарання?

— Тут можна здогадуватися про що завгодно.

Ірина Сатарова