У Дніпрі вшанували загиблих під Іловайськом

Мешканці Дніпра поклали квіти до меморіалу.

У Дніпрі вшанували загиблих під Іловайськом

29 серпня у Дніпрі вшанували Героїв, загиблих під Іловайськом. На Алеї пам’яті біля ОДА зібралися ветерани АТО, рідні полеглих бійців, духовенство, волонтери, громадські активісти та представники обласної влади. Пам’ять Героїв вшанували хвилиною мовчання, а священики УПЦ КП разом із єпископом Дніпровським і Криворізьким Симеоном відслужили панахиду за їх душі.

— Який меседж несуть ті захисники, які подарували нашій Батьківщині найдорожче — власне життя? Кожен із них, коли ми їх благословляли біля пам’ятного хреста на визвольну боротьбу проти агресора, залишив найрідніших: батьків, дружин, дітей, — говорить владика Симеон. — У 2018 ми святкуємо 100 років української державності. Але ми її в певний час втратили, бо не були єдиними, якими стали у 2014 році. Важливо сьогодні цю єдність берегти у наших серцях.

Те, як наші загиблі захищали Україну, стало прикладом для нас і наступних поколінь. Ми пам’ятатимемо їх подвиг і доноситимемо правду та істину до наших нащадків. Царство Небесне і вічний спокій Героям, які віддали заради нас найдорожче — власне життя. Завдяки їх жертві, ми можемо святкувати день Незалежності, підіймати в Дніпрі найвищий прапор в Україні. І ми це робимо у місті, де не стріляють і не падають снаряди. Це вони нам подарували затишок і спокій. Тому, Царство Небесне і вічний спокій нашим хлопцям!

Після молитви священики і мешканці Дніпра поклали квіти до меморіалу.

За даними Генеральної прокуратури України, під час боїв за Іловайськ загинули 366 патріотів, 300 потрапили в полон, а 429 отримали поранення. Неурядові організації мають інші дані. За їх підрахунками під час виходу «зеленим коридором» полягло понад 1000 бійців.

Ірина Сатарова