Маски-шоу СТОП-2

З1 жовтня Президент П. Порошенко під час зустрічі з представниками українського на іноземного бізнесу підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування».

Маски-шоу СТОП-2

З1 жовтня Президент П. Порошенко під час зустрічі з представниками українського на іноземного бізнесу підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування».

«Закон під умовною назвою «маски-шоу стоп — 2» полегшує механізм притягнення до відповідальності слідчого чи прокурора, правоохоронця, які прийняли незаконне рішення під час розслідування кримінальної справи, яке згодом скасоване судом.

Говорячи простою мовою, за неправомірне переслідування бізнесу винні з сьогоднішнього дня будуть нестимуть персональну відповідальність, тому числі і матеріальну", — сказав Петро Порошенко.

Підписавши цей закон, прийнятий ВРУ, президент таким чином визнав, наявність багаторічного знущання над бізнесом правоохоронців, які стали фактичними ОПГ.

Можливо це каяття, що він гарант, підпорядкувавши собі усю правоохоронну та силову систему, так і не впорався з цими озброєними формуваннями, не зміг ними керувати?

Залишається запитання, чи це передвиборчий популізм, чи він і сам боїться, чи не прийдуть раптом завтра і до нього «МАСКИ-ШОУ-3»?