У Дніпрі день писемності відсвяткували диктантом

За парти сіли волонтери, ветерани АТО, представники громадських організацій, а також діти шкільного віку.

9 листопада, у Дніпрі дорослі мали нагоду відчути себе школярами. У духовно-культурному центрі «Українське подвір’я» при Дніпровській єпархії УПЦ КП день писемності відсвяткували диктантом. За парти сіли волонтери, ветерани АТО, представники громадських організацій, а також діти шкільного віку.

На розданих листочках з зошиту у клітинку вони під диктовку аспірантки кафедри української мови Дніпропетровського Національного університету імені Олеся Гончара писали текст під назвою «Українська національна ідея».

— Цей текст ми обирали самі. У першу чергу, взяли до уваги наші прагнення і відчуття, — розповідає директорка духовно-культурного центру «Українське подвір’я» Наталія Гейман. — Такий захід ми проводимо вже вдруге. Минулого року ми так само писали диктант. Робимо це для того, щоб привернути увагу до української мови і відзначити день писемності. Як його святкують письменники — зрозуміло, політики на ньому піаряться, а ми — звичайні люди з україномовного Дніпра, пишемо диктант. Таким чином, ми демонструємо свою небайдужість до рідної мови, прагнення її вивчити і користуватися нею не тільки тоді, коли це необхідно, але й в побуті.