Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

18.12.2018 відбулося засідання Комітету з питань інформатизації та зв’язку.

Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

18.12.2018 відбулося засідання Комітету з питань інформатизації та зв'язку.

З початку засідання набуло гострої дискусії питання: чи порушують присутні законодавство України, розмовляючи російською мовою. Члени Комітету обмінялися думками з цього питання.

За результатами обговорення проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» (реєстр. № 8371 від 17.05.2018, Кабінет Міністрів України, перше читання) та проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про електронні довірчі послуги» (реєстр. № 8372 від 17.05.2018, Кабінет Міністрів України, перше читання), прийняли рішення рекомендувати ВРУ прийняти їх за основу, з урахуванням доопрацювання та приведення до вимог вже прийнятих змін.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (реєстр. № 8608 від 13.07.2018, Кабінет Міністрів України, перше читання) прийняли рішення рекомендувати ВРУ прийняти їх за основу з урахуванням внесення змін та пропозицій, підготовлених Комітетом.

Одним з головних заперечень була відсутність розрахунків на виконання вимог закону.

Також членами Комітету розглянута інформація про роботу Комітету за період дев’ятої сесії ВРУ восьмого скликання, затверджено План роботи Комітету на період десятої сесії ВРУ восьмого скликання та Розклад засідань Комітету на січень 2019 року.

Комітет прийняв рішення щодо направлення запиту до КМУ щодо надання висновку стосовно ПЗ про внесення змін до Закону «Про поштовий зв'язок» (щодо посилення захисту трудових прав працівників ПЗ) (р.№ 9261).

Запис трансляції можна подивитися ТУТ.