Новини з питань ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань

Уряд постановою від 30 січня 2019 р. № 47 затвердив порядок внесення посадовими особами органів ліцензування, дозвільних органів відомостей про ліцензування виду господарської діяльності, документи дозвільного характеру до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Новини з питань ведення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань

Уряд постановою від 30 січня 2019 р. № 47 затвердив порядок внесення посадовими особами органів ліцензування, дозвільних органів відомостей про ліцензування виду господарської діяльності, документи дозвільного характеру до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Документ розроблено на виконання вимог Закону України від 26.11.2015 № 835-VIII «Про внесення змін до Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців“ та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».

Установлено, що:

документи в електронній формі подаються суб’єктом господарювання, уповноваженим ним органом (особою) через портал електронних сервісів за умови реєстрації користувача на порталі електронних сервісів з використанням кваліфікованого електронного підпису;

рішення, прийняті дозвільним органом відповідно до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», оприлюднюються на порталі електронних сервісів у день їх прийняття за допомогою програмних засобів ведення порталу електронних сервісів.

Органам ліцензування та дозвільним органам доручено забезпечити наповнення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань відомостями про діючі ліцензії та документи дозвільного характеру, що видані до набрання чинності цією постановою.