У Дніпрі Сенцову ставили плюсики

Мешканці Дніпра взяли маркери і вйшли на площу Героїв Майдану.

У Дніпрі Сенцову ставили плюсики

13 липня Олегові Сенцову виповнилося 43. Попри всі зусилля українських правозахисників, режисер і досі залишається в’язнем Кремля. Саме тому у Дніпрі вирішили його підтримати флешмобом. Долучитися до «Сенцов +» міг кожен охочий. Бажаючи мали з’явитися на площі Героїв Майдану, підійти до плакату з прізвищем режисера і маркером намалювати свій плюсик.

Захід організувала громадська організація «Інсайт Дніпро».

— Чому плюс? Бо це — плюс дні незаконного ув’язнення Олега Сенцова. Коли режисер голодував 145 днів, про нього дуже часто згадували громадськість і ЗМІ. Складається враження, що зараз про нього забули. Але він і досі в неволі. Саме тому плюс — це спроба нагадати, що Олег і надалі залишається в’язнем Кремля. Так само плюс стосується і інших незаконно поневолених Росією людей. Олександра Кольченка, наших моряків та кримських татар. Ми хочемо всім їм продемонструвати підтримку і солідарність. Олег Сенцов — дуже сильна та смілива особистість. Але усе, що ми можемо зараз для нього зробити — це вийти на його день народження на акції і нагадувати про нього суспільству, — розповів координатор «Інсайт Дніпро» Георгій Марков.

— Ми пам’ятаємо Олега Сенцова і інших політичних в’язнів. Ми тут зібралися, щоб продемонструвати світові свій намір боротися за його долю, аби він повернувся в Україну. Нехай це бачать українців, можновладці і представники інших країн, — повідомив учасник «Сенцов +» на ім’я Сергій.

Подібні акції відбувалися також у Києві, Запоріжжі та Чернівцях. Із нагоди дня народження Олега Сенцова відбулися й інші заходи на його честь. Зокрема, кінопогази, перегляд документальних стрічок та творчі вечори.