Віктор Шишкін: «слуги народу» не просто люди, а публічні особи

Публічні особи перебувають у іншому статусі критики.

Віктор Шишкін: «слуги народу» не просто люди, а публічні особи

«Це вкрай негативне явище». Так прокоментував Суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін поведінку нардепа зі «Слуги народу» Максима Бужанського. Нагадаємо, новоспечений парламентар назвав журналістку «Нового времени» Ольгу Духнич «тупою вівцею». Відомому своєму проросійськими поглядами колишньому блогеру не сподобалися зауваження Ольги Духнич. На її думку, Бужанський нібито ностальгує за СРСР і часами СРСР.

Віктор Шишкін засуджує таку риторику нардепа. Свою точку зору він озвучив у етері i-ua.tv у програмі «Точка зору» з Іваном Пєтуховим.

«Це вкрай негативне явище. Таким „слугам народу“ варто давно вже зрозуміти, що вони не просто люди, а публічні особи. Публічні особи перебувають у іншому статусі критики. Нехай (йшлося про Макса Бужанського — ред.) почитає рішення Страсбурзького суду (Європейського суду з прав людини — ред.), де розмежовується критика вільних людей і публічних осіб. Останні перебувають в зовсім іншому статусі. Вони мають розуміти, що їх можуть атакувати незручними питаннями і бути більш терпеливими», — зазначив Суддя Конституційного Суду України у відставці.