Україні 28 років. Як відсвяткували у Дніпрі?

Дніпровці пройшлися по центральним вулицям Маршем волі та слухали концерт.

Україні 28 років. Як відсвяткували у Дніпрі?

У Дніпрі День Незалежності відсвяткували Маршем волі. Всього під будівлею дніпровської ОДА зібралося понад тисяча осіб. Серед учасників ходи — дорослі і діти, ветерани ЗСУ і бійці добровольчих підрозділів, волонтери і громадські активісти, священики і музиканти. Дніпровці одягнули вишиванки і взяли з собою синьо-жовті і червоно-чорні прапори.

Біля облдержадміністрації духовенство ПЦУ помолилося за Україну, мешканці Дніпра вшанували пам’ять полеглих бійців хвилиною мовчання, а військовий оркестр ОК «Схід» виконав державний Гімн. Потім учасники ходи вишукувалися у колону, щоб рушити до кінцевої точки Маршу волі — до найвищого в Україні флагштоку з синьо-жовтим прапором. Він знаходиться неподалік від історичного музею імені Дмитра Яворницького.

Попереду колони — музиканти оркестр ОК «Схід», за ними — рідні полеглих Героїв з їхніми портретами, потім бійці «Правого сектору» і «УДА», ветерани ЗСУ, а далі решта патріотів. Усі вони крокували під звуки «Маршу нової армії» і вигукували гасла, на кшталт, «Слава Україні! — Героям слава!». Мешканці міста, які не брали участь у ході, фотографували її і знімали на свої смартфони.

Енергетика — надпотужна. Не кожен день у центрі Дніпра зустрінеш таку кількість справжніх патріотів, взірцевих громадян і просто людей з великої «Л».

Як і планувалося, Марш волі закінчився біля найвищого флагштоку з синьо-жовтим стягом. Дніпровці вшанували пам’ять загиблих бійців, вставши на коліна перед їх мамами, а також заспівали, а капела гімн України.

Організатори Маршу волі — активісти ветеранських організацій. Їм не сподобалася ідея Зеленського святкувати День Незалежності без військового параду. Саме тому, вони вирішили провести патріотичну ходу.

Але із закінченням Маршу волі, заходи з нагоди 28-ї річниці Незалежності не завершилися. На Фестивальному причалі на дніпровців очікував святковий концерт лавреатів фестивалю «Пісні народжені в АТО». До речі, відкрив його волонтерській хор. Він, під акомпанемент військового оркестру ОК «Схід» виконав гімн України, «Ой, у лузі червона калина» та «Маршу нової армії».