Сергій Медвідь: Долю землі можуть вирішувати тільки моральні авторитети

Потураєв не вартий ні виїденого яйця, ні навіть плювка у пику. Ну хто він для України такий?

Сергій Медвідь: Долю землі можуть вирішувати тільки моральні авторитети

У парламенті вкотре спрацювала машина для голосування. Сьогодні, 13 листопада проєкти законів про відкриття ринку землі підтримали 227 «слуг народу» та 13 позафракційних депутатів. Усього — 240 голосів. Мабуть, «родзинкою» пленарного дня став виступ Микити Потураєва. «Народний слуга» намагався емоційно довести, що продаж землі — це похорон комунізму та зведення рахунків з «цим маніяком Леніним і людожером Сталіним». На думку нардепа, нащадки Ягоди, Єжова і Берії намагаються українців позбавити землі. Чи доречні такі порівняння? Про це i-ua.tv запитав у кандидата сільськогосподарських наук Сергія Медвідя.

— Як Ви можете прокоментувати виступ Микити Потураєва?

— Я б його прізвище не згадував взагалі. Потураєв не вартий ні виїденого яйця, ні навіть плювка у пику. Ну хто він для України такий?

— Він вважає себе крутим «слугою народу».

— Люди голосували не за нього, а проти того, що було. У результаті, до Ради вперлися пройдисвіти. І тут не Потураєвим єдиним. Про продаж землі говорять депутати-вихідці з окупованого Криму та Донбасу. Що вони зробили для захисту своєї малої батьківщини? Нічогісінько. Тим не менш, вони отримали мандати та вчать нас, як розпродати решту територій. Це аморально! Хто їм давав право говорити від імені всього українського народу? Ну чесне слово, краще б уже мовчали.

Такі важливі питання не можна давати на поталу проплачених козачків. Українці, коли ми почнемо себе поважати? Сьогодні зранку побачив на ФБ пост міністра Милованова: «Настав час для ринку землі…». Скажіть чому, у період війни, людей які самі відверто говорять, що їх нічого не пов`язує з Україною, ставлять на високі посади, і вони вирішують долю України? Та де ж наша гордість? Чому людина, яка, ще декілька днів тому, у інтерв’ю «Цензор.Нет» говорила наступне: «Такого клиента, как «Слуга народа», у меня не было: готов платить… «. Скажіть, українці і депутати ВР (якщо у парламенті ще є патріоти): «У якій країні можливо, щоб якісь «проплачені козачки» вирішували її долю, та і ще у період війни? Невже у нас уже не залишилось нічого святого, і усе вирішує лише долар?». Скажіть «слуги народу» і пане Зеленський, за що ви «готові платити» Милованову? Саме ось за це — «Настав час для ринку землі… «? Та це ж пряма зрада інтересів держави. Це ж корупція на самому високому рівні. Про що ж ми можемо говорити і яку країну будуватимемо? Сьогодні ми повинні визначитися, хто має моральне право говорити про ринок землі.

— На Вашу думку, «слугам народу» можна щось пояснити?

— Політики у черговий раз проігнорували думку громадян України. Чимало з них проти продажу землі. Чому не можна було просто сісти за стіл переговорів і поспілкуватися з людьми? Але влада вирішила переламати ситуацію через коліно і продемонструвати громадянам, що вони — ніхто. На мою думку, депутатам за прийняття закону про ось такий ринок добряче заплатили. Тож «слугам» потрібно було або голосувати, або повертати кошти назад до замовників. А що ж стосується роботи з громадськістю, тут без просвітництва та телевізійного екрану не обійтися.