У Дніпрі капелани молилися за перемогу України

Нам не байдуже, яким чином прийде мир в нашу країну. Без перемоги він означатиме неволю. Ці хлопці і дівчата віддали своє життя за перемогу. І не треба цього зраджувати, сумніватися, запитувати: «Чи дійсно вона нам потрібна?». За неї вже сплачено надто велику і дорогу ціну.

У Дніпрі капелани молилися за перемогу України

Свічки, квіти, спільна молитва капеланів і звуки Маршу нової армії. Саме такою була, сьогодні 9 січня, Алея пам’яті біля Дніпропетровської ОДА. Капелан полку «Дніпро-1» Дмитро Поворотний організував молитву за загиблими воїнами і перемогу Українського війська. Захід відбувається уже вдруге. Уперше, молебень проводили рік тому.

Посередині Дмитро Поворотний.
Посередині Дмитро Поворотний.

Я хочу зробити це традицією. Що таке Різдво? Свято, на яке прийнято вітати своїх близьких з народженням Христа. Того, хто зруйнував над людьми владу гріха і смерті. Ми помираємо, але смерть не є безповоротною. На нас чека воскресіння. Тим паче, для Бога немає мертвих. У нього всі живі.

Священики моляться за полеглих Героїв та перемогу.
Священики моляться за полеглих Героїв та перемогу.

Ми тут зібралися, бо хлопці і дівчата, які на нас дивляться зі стел алеї наші рідні люди. Вони загинули за Україну, щоб ми мали можливість святкувати. Ми з цими людьми у тимчасовій розлуці. Вони пішли в інше життя, яке очікує на кожного з нас. Вони гідно несли свій хрест і віддали душу свою за друзів своїх. Вони залишили нас доробляти своє домашнє завдання, а самі рушили у вічність, розповів Дмитро Поворотний. Священик за минулий, 2019 рік поховав 5 полеглих Героїв на Краснопільському кладовищі.

Капелани відслужили молитву. Ушанувати пам’ять Героїв прийшли члени родин загиблих, ветерани війни з Росією, волонтери та патріотично налаштовані мешканці Дніпра.

Дніпровці тримають прапор 25 бригади.
Дніпровці тримають прапор 25 бригади.

На Алеї зібралися ті, кому небайдуже біля якого пам’ятника стояти, чиї імена згадувати і з гордістю нести по життю. І цю свою небайдужість ми засвідчуємо вслід за ними (полеглими Героями — ред.). Вони знали, куди йдуть. Крок у вічність вони зробили свідомо, засвідчивши любов до всіх нас і до того, що багато хто сприймає як абстракцію. Я маю на увазі Україну. Для багатьох це — категорія, яку неможливо пощупати, намазати на хліб, з’їсти, або отримати зиск.

Нам не байдуже, яким чином прийде мир в нашу країну. Без перемоги він означатиме неволю. Ці хлопці і дівчата віддали своє життя за перемогу. І не треба цього зраджувати, сумніватися, запитувати: «Чи дійсно вона нам потрібна?». За неї вже сплачено надто велику і дорогу ціну, — зазначив Дмитро Поворотний.

Після молитви дніпровці заспівали колядку. Зібрання завершилося Маршем нової армії.

Вшанування Героїв.
Вшанування Героїв.