Художники-карикатуристи жартуватимуть над Facebook у міжнародному конкурсі

Дедлайн 1 вересня.

Художники-карикатуристи жартуватимуть над Facebook у міжнародному конкурсі

Статуси, вподобайки та переписки у месенджерах. Мабуть, чимало людей просто не уявляють себе без соціальних мереж. Вони заволоділи нашим розумом настільки, що навіть дружня зустріч не відбувається без їх перевірки. Його величність Facebook для багатьох українців перетворився на глибу соціального життя. Він замінив телевізор з його новинами та інформаційні сайти, став майданчиком для спілкування і місцем для самореалізації. Ба більше того, взяв на себе роботу бази для зберігання спогадів. Найзалежніші міряють успішність дня по кількості лайків під дописом.

А якщо спробувати пожартувати над фейсбучно-інстаграмівською лихорадкою? Таку можливість дають організатори міжнародного конкурсу «ІТ в карикатурах». Цьогоріч змагання відбуватиметься вперше. Його темою стануть такі незамінні для нас соціальні мережі. У конкурсі братимуть участь карикатуристи з різних країн світу.

— Планують залучити від 40 до 50 країн. Умови конкурсу виставлені на сайтах Ірану, Туреччини, європейських держав та США. Уже почали приходити перші роботи. Минуло два дні після оголошення конкурсу — і надійшло 30 робіт 15 карикатуристів з 10 країн світу, — говорить голова оргкомітету Володимир Казаневський.

Поки що організатори конкурсу працюють над залученням членів журі. Вони будуть кращими карикатуристами світу.

— Станом на зараз, погодилося вже четверо, — говорить Володимир Казаневський. — Зокрема, до нас долучаються: болгарин Івайло Цвєтков, голландець Тьєрд Роялс та француз Бернард Бутон. До речі, останній є віце-президентом Федерації європейських організацій карикатуристів. Також я надіслав запрошення двом відомим карикатуристкам з Венеції та Нью-Йорку.

Дедлайн подачі робіт запланований на 1 вересня. Спілкуватиметься міжнародне журі у режимі онлайн.