У музеї-майстерні Івана Кавалерідзе чекають гостей на виставку, присвячену Грузії

Захід відбувається вже не в перший, а в дев’ятий раз. На ньому представлять живопис, скульптури та інсталяції.

У музеї-майстерні Івана Кавалерідзе чекають гостей на виставку, присвячену Грузії

Усіх киян та гостей міста очікує міжнародна виставка «До Грузії з любов’ю». Вона знайшла свою оселю у Києві, на Андріївському узвозі, 21 у музеї-майстерні Івана Кавалерідзе. Захід відбувається вже не в перший, а в дев’ятий раз. У ньому беруть участь майстри з України, Грузії, Італії та Австралії. Про «До Грузії з любов’ю» i-ua.tv поспілкувався з директором музею Івана Кавалерідзе, Олександром Юніним.

— Як виникла виставка?

— Її ідея належить Наталії Склярській та її громадському об’єднанню «Громадський капітал». Тематика — дружба між українським та грузинським народами. Світом бродить чума COVID-19, і чимало культурних проектів зірвалися. Тому, виникла ідея у музеї Кавалерідзе зробити проект «До Грузії з любов’ю». Глядачі побачать роботи або нові, або ті, які ще ніде не виставлялися.

— До уваги відвідувачів пропонуватимуться тільки картини?

— Ні. Це і живопис, і графіка, і фотографія, і інсталяція. У інших залах музею стоятимуть скульптури авторства Івана Кавалерідзе. Та найголовніше, що усі роботи присвячуватимуться грузинській тематиці. Йдеться і про портрети, і про пейзажі і про історичних постатей. Ми згадали і про кінематографіста Параджанова, і про співака Вахтанга Кікабідзе, і про царицю Тамару, і про поета Шота Руставелі та про багатьох інших. Тому, проект буде дуже цікавий. Сподіваємося на схвальні відгуки і від гостей міста, і від самих киян. Зараз іде монтаж виставки. Приходять багато представників грузинської діаспори та з захопленням знаходять у роботах українських авторів закуточки рідної для них землі.

— Як довго триватиме виставка?

— Вона планується відкритися 1 жовтня. А вже у вільному доступі буде доступна 30 вересня. Звісно, вона виявиться не настільки масштабною, як у попередні роки, але я думаю, що вона не втратить цікавості. Я б дуже радив нашим відвідувача бути обережними та виконувати усі застереження від міністерства охорони здоров’я. Хай люди пам’ятають, що вони відповідальні не тільки за свій стан, але і за здоров’я оточуючих людей.