Аркадій Корнацький: Аваков та Геращенко творять свавілля під дахом Зеленського

Це не просто «менторське» свавілля, це політичні репресії — є вказівка з Києва, від керівників МВС. Їм вкрай потрібно демонструвати чергові «подвиги» на тлі провальної «справи Шеремета».

Аркадій Корнацький: Аваков та Геращенко творять свавілля під дахом Зеленського

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Законодавство про децентралізацію передбачало об’єднання сіл у територіальні громади. Утім, не всі українські села захотіли об’єднуватися і селяни вирішили провести не перші, як того вимагала влада, а чергові вибори. Серед таких населених пунктів є Чаусово-2 на Миколаївщині та Соснівка на Сумщині. Як у цих селах минуло свято демократії, i-ua.tv запитав у голови ВО «Порятунок села» Аркадія Корнацького.

— Які вибори відбулися у Чаусово-2? Перші, чи чергові?

— Ще мало хто розуміє, що 25 жовтня 2020 року в селі Чаусово-2 Первомайського району Миколаївської області відбулася подія історичного значення. Доленосна не тільки для мого рідного села, але й для всієї країни. Одночасно пройшли законні чергові вибори Чаусянськоі сільради і незаконні, так звані перші вибори фіктивних «новостворених Рад». Так само фіктивних, не існуючих навіть на папері, у держреєстрах, одиниць адміністративно-територіального устрою. Ці інші, незаконні «перші» вибори, проведені по всій країні, законні чергові відбулися тільки у Чаусово-2.

— У чому їх історичне значення?

— Це доленосне значення полягає у тому, що чергові вибори депутатів Чаусянської сільради і Чаусянського сільського голови офіційно визнали такими, що відповідають Конституції України та є законними. Відповідно, «обнуляються» юридичні наслідки всіх так званих перших виборів, проведених ЦВК й іншими органами влади по всій країні з явними і грубими порушеннями імперативних приписів Конституції України.

На мою думку, це порятунок не тільки народовладдя, демократії та українського села, яке шляхом тотальної ліквідації сільрад і відповідних сільських бюджетів прирікається на стрімку деградацію і вимирання, але й української державності як такої. Тому що ці «перші» псевдо-вибори, проведені по всій країні 25 жовтня, є насправді поваленням конституційного ладу України і передвісником її повної територіальної дезінтеграції. Простіше кажучи — розвалу. Із усіма відповідними наслідками у вигляді страшних соціально-економічних потрясінь.

— Як має відбутися ця «легітимізація» результатів законних, чергових Чаусянських виборів? І як сільська громада захищатиме свої права?

— Офіційне визнання законності наших виборів, які є законними явно, a-priori, може відбутися двома способами: шляхом реєстрації Центральною виборчою комісією депутатів нашої сільради і Чаусянського сільського голови, або в судовому порядку.

На перший шлях надії небагато, тож напевне доведеться йти другим. Також зробимо все належне для притягнення державних зрадників, що організували і провели ці державоруйнівні вибори, до заслуженої відповідальності.

— Як відбулися вибори на Сумщині, у селі Соснівка?

— У Соснівці, так само як у Чаусово-2, сільська громада вирішила зберегти сільраду і село та провести законні чергові вибори. Сільська територіальна виборча комісія відповідно до імперативних норм Конституції України як норм прямої дії, відповідно до Постанови Верховної Ради «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» та інших легітимних нормативно-правових актів, виконала свої службові обов’язки і організувала чергові вибори.

Саме тому, належно зареєстрували кандидатів у депутати сільради і кандидатку на посаду сільського голови, Ганну Василівну Оникієнко. Крім того, абсолютно законно створили дільничну виборчу комісію і належно розпочали виборчий процес.

Коли на цих законних чергових виборах проголосували вже більше половини виборців села, а на незаконній дільниці лічені одиниці, можновладці побачили і зрозуміли, що їхній злочинний задум щодо знищення народовладдя зазнає ганебної поразки, і вирішили поламати волю народу. Вони це зробили силами поліції. Остання за вказівками «зверху» грубо та незаконно, без рішень суду, поламала волю народу прямо у розпал виборів. «Правоохоронці» заграбастали виборчу документацію, урни з бюлетенями — все що було на дільниці. Тепер, за прямими наказами «зверху», із МВС, від заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, почали незаконне кримінальне переслідування учасників виборчого процесу.

— Чим закінчилися події у Соснівці?

— Наразі, поліція проводить обшук дома у Ганни Василівни Оникієнко, сільської голови села Соснівка Конотопського району Сумської області, де законно проводилися чергові вибори сільради. 25 жовтня поліція незаконно перервала виборчий процес і почала «шити справу».

Ще не наступила сьома ранку, як прийшли до Ганни Василівни додому. Обшук почали без адвоката, позбавивши таким чином людину правової допомоги.

— Як захиститися від цих жорстоких дій поліції?

— Тільки шляхом юридичного і публічного наступу. Злочинцями є не селяни, які лише відстоювали свої конституційні права, а перевертні у погонах і бандити без погонів, які керують міністерством внутрішніх справ і своїми підлеглими, цими перевертнями. Їх усіх треба негайно відсторонювати від посад, притягувати до кримінальної відповідальності і судити. Багато питань буде до президента Зеленського. Це він пригрів при владі це зміїне кодло, під власну відповідальність. Не сумніваюся, здорові сили суспільства підтримають ці наші питання.

Це не просто «менторське» свавілля, це політичні репресії — є вказівка з Києва, від керівників МВС. Їм вкрай потрібно демонструвати чергові «подвиги» на тлі провальної «справи Шеремета». Аваков і Геращенко творять, що хочуть «під дахом» президента Зеленського, по суті спільно з ним.

Рекомендовані публікації