ЗРОСТАЙТЕ ПІД МИРНИМ НЕБОМ ЮНІ ДЖАВЕЛІНИ

Кожне суспільне явище, а особливо таке драматичне, як революції, війни, вносять свої корективи у різні сфери буття. В Україні від початку широкомасштабного вторгнення РФ народилося близько 22 тисяч дітей. Для деяких батьків при виборі імені для своїх малюків вирішальну роль відіграла війна, в якій українці вже другий місяць борються за незалежність та суверенітет нашої держави.

ЗРОСТАЙТЕ ПІД МИРНИМ НЕБОМ ЮНІ ДЖАВЕЛІНИ

На Вінничині народився Ян-Джевелін, а у Києві Ніка-Джавеліна. Так, як сім’я хлопчика переселенці з Києва, то незабаром вони планують повернутися до столиці й зустрітися зі своєю посестрою по імені.

У родині вже підростає старший син Артем, який висловив припущення, що Ян занадто коротке ім’я й тоді тато запропоував ще одне- як талісман. Джевелін — в перекладі «спис». Так раніше називали воїнів Ацтеків. Батько переконаний, що це ім’я дасть їх сину силу, мужність й відвагу, адже у кожному хлопчику живе воїн, й можливо для нього це буде щось означати у майбутньому дорослому житті.

Ігор і Анастасія Семенови переїхали на Вінниччину з Києва. Малюк народився передчасно, оскільки мама сильно перехвилювалась. Для жінки це вже другий переїзд через російську війну. Раніше вона жила у Донецьку, потім в Києві, а зараз родина змушена була покинути свою домівку в столиці і знайти прихисток на Вінниччині.

Родина вінничан, які прийняли у своєму будинку сім’ю Семенових, дуже чуйна. Вони відразу відгукнулись допомогти незнайомим людям. Приготували кімнату, а потім допомогли зібрати все необхідне для малюка. Анастасія і Ігор вірять, що скоро зможуть повернутись додому. І що Ігор продовжить займатись своєю улюбленою справою — він тренер, вчить маленьких дітей плаванню.

Без прив'язки до теми війни, але при цьому не менш оригінальні і рідко використовувані імена для своїх малюків вибрали ще десятки молодих батьків по всій країні: Одед, Веліслав, Аскольд, Дорофей, Єреній, Левкіян, Сулейман, Кай, Яремій, Еней, Лемуель, Юсуф, Ахіл, Лучезар, Соломон, Михайло-Мир, Добряна, Афіна, Акіліна, Дзвенислава, Февронія, Ругая, Айлін, Шашана, Лілу, Мілада, Роксолана, Астрід, Єустасія, Яснодара.

Рекомендовані публікації