Антикризовий штаб допомоги промисловості вирішує проблеми із релокацією підприємств та експортом

Сьогодні, 20 квітня 2022 року о 12:00 відбулося важливе перше засідання УСПП Антикризового штабу

Антикризовий штаб допомоги промисловості вирішує проблеми із релокацією підприємств та експортом

Метою засідання є стан поточних справ, експертне обговорення нагальних питань функціонування та фінансове забезпечення промислового комплексу, стану проведення посівних робіт, транспортних перевезень, збільшення зайнятості населення в умовах триваючої війни, а також напрацювання пропозицій для Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

У засіданні взяли участь представники органів військових адміністрацій України та підприємці різних галузей, зокрема сфери сільського господарства та будівельної галузі тощо.

Також виступив Президент УСПП Кінах А.К. та окреслив ситуацію з економікою України. За його словами, у кінці 2022 року втрати України від війни, яку веде проти неї рф, можуть становити до 45% ВВП. Він зазначив, що половина українців вже втратили свої робочі місця, або отримують урізані чи нерегулярні виплати.

У ході наради було обговорено найбільш оптимальні шляхи виведення Української економіки з глибокої кризи та пошук способів зупинення темпів падіння ВВП, спричинених російським вторгненням.

Також обговорили питання редислокації підприємств критичної інфраструктури з гарячих точок у більш безпечні регіони України. Було наголошено на необхідності активізації процесів забезпечення українців, які найбільше постраждали від війни, житлом, продовольством та робочими місцями.

Предствники Українського Союзу Промисловців і Підприємців акцентували увагу на потребі більш злагодженої співпраці у економічних питаннях між органами державної влади та бізнесу.

Надалі Антикризовий штаб буде проводити засідання кожні 10−14 днів. До наступного засідання будуть напрацьовані спільні пропозиції щодо зазначених питань.

Рекомендовані публікації