ВЕЛИКОДНІ ПОДАРУНКИ НАШИХ ПОБРАТИМІВ

Напередодні такого величного і світлого свята — Великодня усім хочеться спокою і миру в душі та на нашій землі.

ВЕЛИКОДНІ ПОДАРУНКИ НАШИХ ПОБРАТИМІВ

Однак, всім зрозуміло, що ця Паска, на жаль, не буде мирною. Проте героїзм наших воїнів та прагнення до свободи усього українського народу, все більше привертають до себе увагу в світі оригінальним способом — музиці, культурі, різних перформансах.

Ось і литовський дизайнер Laimės Kūdikis висловив підтримку Україні, запропонувавши прикрасити великоднгі яйця в стилі української символіки та написом «Ой, у лузі червона калина». Також литовського митця надихнули українські події на зображення трактора, соняшника та незламного «півника з Бородянки». Усі ці символи встигли прославитися на весь світ, продемонструвавши стійкість і силу в боротьбі українців.

Із таких самих міркувань, підтримки України, але безпосередньо на місці, до Бучі прибув польський пекар Яцек Полевський. Під час війни він всіляко підтримував українців, але, коли побачив фото зруйнованої Бучі, вирішив поїхати туди сам. По пошуку Google Карти увів: пекарня Буча. Пошук видав коллегу поляка, Яцек до нього написав і за півгодини отримав відповідь. Автомобілем із Познані до Бучі відважний пекар вирушив разом зі своїм сином та приятелем. У Польщі завантажили 500 кг борошна, а дорогою у Львові докупили ще 600 кг.

Незважаючи на те, що поряд розривалися снаряди, пекарня дивом уціліла, під час окупації в ній була база рашистів. Але тепер у пекарні замість смороду «російського світу» знову буде запах здоби. Окрім Великодніх пасок та інших смаколиків у планах Яцека Полевського випікати цільноерновий житній хліб на заквасці, який стане в нагоді військовим на передовій, оскільки такий хліб можна їсти 2−3 тижні без втрати смакових якостей.
З такими справжніми друзями Украна обов’язково вистоїть і тоді Яцек спече справжній каравай Перемоги, а литовський дизайнер розпише нашу Батьківщину-матір!