Громадянину повідомлено про підозру

2500 тис доларів США за незаконне переправлення військовозобов’язаного через кордон.

Громадянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері громадянину України повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 2500 доларів США неправомірної вигоди сприяв військовозобов’язаному мешканцю Одещини перетнути поза пунктом пропуску державний кордон України з територією Республіки Молдови.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Тривають невідкладні слідчі дії, перевіряється причетність військовослужбовців Державної прикордонної служби України до вчинення злочину.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.