Ізоляція від цивілізованого світу для рф — як потрібно карати росіян?

  • 1086

Від початку повномасштабного вторгнення Росії до України у Європі почали відмовлятися росіян обслуговувати у ресторанах. У брендових магазинах не продавати товари класу люкс, а з готелів на відпочинку — виселяти. Також більшість європейських та американських банківських карток для користувачів рф — заблокували. Такою була перша реакція жителів цивілізованого світу на агресію Росії.

Ізоляція від цивілізованого світу для рф - як потрібно карати росіян?
Ізоляція від цивілізованого світу для рф - як потрібно карати росіян?

Утім, росіяни плакали недовго за модними бутіками та дорогими готелями. Більшість швидко знайшли нову альтернативу, а дехто навіть зумів обійти санкції ЄС.

Нові покарання для Росії

Європа вже заговорила про нове покарання для жителів Росії. Наприклад, отримати шенгенську візу росіянам вже буде не так просто. Влада Польщі заявила, що всі заявки тепер розглядатимуть з особливою ретельністю. А Болгарія, Іспанія, Чехія, Данія, Нідерланди, Велика Британія та Латвія взагалі перестали видавати росіянам довгострокові візи.

«Це правильне рішення, особливо для країн Балтії. Оцінюючи методи гібридної війни, країни Балтії вже роблять запобіжні кроки для того, щоб не було заворушень серед російськомовного населення. Також цей захід, як і інші санкції, має на меті натиснути на росію та її громадян, щоб зупинити вторгнення в Україну», — зазначає директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

Водночас Сергій Тостов сумнівається, що рішення про скасування Шенгену буде повністю ухвалено на рівні Європейського Союзу.

«Теоретично так, але практично це не розглядається. Скорочення буде, особливо, якщо це туристичні візи, але для родичів, для студентів — країни будуть відкриті. Повної заборони не буде», — каже експерт.

Німеччина проти

Про те, що росіян можуть позбавити віз для в’їзду до країн Європи, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не підтримує цієї ідеї.

Як повідомляє Reuters, свою позицію він пояснює тим, що багато росіян тікають від режиму диктатора путіна, а тому заборона отримання віз ускладнить життя тільки їм. Тож Німеччина має їх підтримати.

«Всі рішення, які приймаються, не повинні ускладнювати виїзд з країни, відмежування від керівництва і диктатури в росії», — сказав Шольц.

Така заява Шольца не є новиною, адже за словами міжнародного експерта, у Німеччині велика російська діаспора і вона важлива для німецького уряду.

«Росіяни важливі для Німеччини, навіть, якщо вони є прибічниками Путіна», — зазначив Сергій Толстов.

Хоча б можливе обмеження на в'їзд до країн Європейського Союзу було б серйозним ментальним ударом по росіянах

Росіяни не відчувають на собі наслідки війни, більшість із них досі думають, що це чергова «спецоперація путіна». Тому покарання для них мають бути з кожним разом все жорсткіші.

«Вони мають жити у своєму світі, поки вони не змінять свою філософію. Це має показати російським громадянам, що війна на них теж впливає. Хороших русских нині не буває. «

Як можна ізолювати росіян від цивілізованого світу?

«На мій погляд більшість цих людей вони абсолютно дивні, вони навіть не можуть критикувати свою владу. Більшість цих людей підтримують повернення до радянського союзу. Вони, нажаль, багато чого не розуміють. Тому ось такі обмеження до, яких вони не звикли в своєму житті, можливо, допоможуть задуматися жителів рф, що у вбивствах на території України винен не тільки путін, а й громадяни країни-агресорки. Таких обмежень має бути більше. Країни ЄС мають обмежувати росіян, їхнє пересування, подорожування, їхні права та цінності. Також вони не мають забувати, що Росії буде нести відповідальність за окуповані території, за вбивства у Бучі та Ірпені, за знищення українських військових в Оленівці і за усі знущання над військовополоненими «, — підсумовує директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

Список російських злочинів на території України безмежний. І «безвіз» для росіян — це лише мале покарання за такі злочини.

Рекомендовані публікації