В «Укрзалізниці» створять жіночі купе: чому це важливо

В «Укрзалізниці» після скандалу оголосили, що створять спеціальні жіночі купе. Допускатимуть до таких купе жінок, трансжінок, мам з дітьми до 6 років будь-якої статі.

«Укрзалізниця» анонсувала тестування жіночих купе
«Укрзалізниця» анонсувала тестування жіночих купе

Лідерка громадської організації «Центр — Розвиток демократії» Елла Ламах підтримує таку ідею. Про це вона сказала в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Я вважаю, це абсолютно правильно. Такий досвід є в Європі. Наприклад, у Швеції, я їздила в таких купе. Одного разу я потрапила в ситуацію, коли чоловік серед ночі до мене чіплявся та казав: „Ти ж їдеш тут. Так чому не зайнятися зараз сексом?“. Також доводилося викликати міліцію (на той час) через непристойну поведінку п'яних чоловіків. Я однозначно підтримую цю ідею, але треба все продумати, виписати чіткі механізми, правила, врахувати європейський досвід», — пояснила активістка.

Також вона зазначила, що це вирішує багато проблем, наприклад, з гігієною та особистою безпекою.

«Водночас як і в чоловічих, так і в жіночих і сімейних вагонах можуть бути насильницькі дії та різні небезпечні ситуації. Таким чином персонал повинен бути навчений, повинні бути кнопки реагування на насильницькі дії. Це комплексне питання», — наголосила Ламах.

Ганна Гриценко, гендерна експертка, не бачить видимих недоліків створення жіночих купе, оскільки така система працює, наприклад, у хостелах, де можна взяти ліжко в спільній кімнаті, а можна в жіночій.

«Мені здається, що загалом переваги та недоліки можна буде з'ясувати в результаті впровадження цієї ідеї на практиці. Єдине, що не до кінця зрозуміле, — задеклароване обмеження до шести років дитини. Жінка з дитиною у віці сім років така ж вразлива, як і жінка з молодшою дитиною. Можливо, варто підняти цей вік до підліткового», — додала вона.

Психологиня Дар'я Данілова відмітила, що в цьому випадку момент безпеки важливий не лише з фізичної точки зору, але і з психологічної.

«Очевидно, що такий підхід може убезпечити від зґвалтування та домагань, але й від небажаних чіплянь, коментарів, поглядів і так далі. Щодо цієї теми серед жінок є як прихильниці, так і ті, хто критикує, проте важливо пам’ятати, що такі купе — це не обов’язок жінок і дівчат їздити окремо, а право та можливість. Починаючи від того, що коли дівчина або жінка їде одна в купе з незнайомими чоловіками, то моменти сну, перевдягання та навіть їжі можуть бути менш комфортними ніж, якби сусідами по купе були жінки, та завершуючи тим, що така можливість буде чудовою, особливо враховуючи наслідки війни. Таким купе може скористатися й студентка, яка їде сама на навчання в інше місто, і так їй буде комфортніше з психологічної точки зору. Таким купе може скористатися і дівчина, яка пережила зґвалтування (і не важливо, про це знають близькі люди чи не знають), їй буде безпечніше їхати серед жінок і дівчат. Тож кожен сам має право обирати, як і з ким їхати. Але така новація — це якісний крок у наданні безпечних послуг переїзду і з психологічної точки зору», — пояснила вона.

У мережі тривають бурхливі обговорення щодо цієї теми. Деякі чоловіки звинувачують жінок в упередженості та обурюються, що жінки вважають їх апріорі насильниками та злочинцями.

«Якщо жінки отримають вигоду, то завжди бумерангом це лягає вигодою для чоловіків. Не було ні разу в історії людства, за що б воювали жінки й це погано відобразилося на чоловіків. Жінки завжди обговорюють ті питання, які дають плюс як жінкам, так і чоловікам. Скільки в історії прикладів фемінізму, коли жінки боролися з рабством, боролися за право дитини мати свідоцтво про народження, боролися за право шлюбу, боролися за право робочого часу… І що, це було погано для чоловіків? Ні. Жінки завжди піднімають важливі суспільні питання. Феміністки не проти чоловіків, ми не ставимо чоловіків в одну лінію. Зрозуміло, що чоловіки та жінки бувають різні. Усе це робиться для кращого комфорту та попередження небезпеки», — підкреслила Елла Ламах.

Водночас Ганна Гриценко вважає, що таким чоловікам треба нагадувати, що на місці постраждалої може бути їхня мати, дружина чи донька.

«У будь-якому разі купе не поділятимуться на окремо жіночі та окремо чоловічі, оскільки треба забезпечити можливість гетеросексуальним родинам їздити в одному купе теж. Так що зрештою будуть жіночі та змішані», — підсумувала вона.