НЕ ПРОПУСТІТЬ

Стартує місячник безкоштовного обстеження шкіри щодо виявлення меланоми та інших видів раку шкіри. Не пропустіть!

НЕ ПРОПУСТІТЬ

З 21 травня по 20 червня кожен бажаючий зможе пройти безкоштовну діагностику родимок та новоутворень на тілі та отримати паспорт шкіри, з яким можна буде звернутися до будь-якого дерматолога, у тому числі у районній амбулаторії за місцем проживання.

Проект приурочений до Днів меланоми, які у травні відбуваються у всьому світі. У такому форматі він проводиться вже п'ятий рік поспіль, і за цей час досягнуто чимало результатів. Обстежено близько 7 тисяч осіб, понад 1000 з них показано подальше спостереження, а 280 рекомендовано негайну операцію.

На жаль, рак шкіри молодшає у всьому світі, а військові дії в Україні зробили проблему ще катастрофічнішою. У зв'язку з тим, що більшість українців живуть в умовах хронічного стресу, приділяють менше уваги своєму здоров'ю, мають обмежені можливості для своєчасних обстежень та скринінгів, лікарі фіксують погіршення загальної ситуації, пов'язаної зі здоров'ям загалом, та зі станом шкіри конкретно.

Кілька важливих фактів та цифр

Згідно зі статистикою, в Україні лише 5% людей, які ніколи не мали і не мають жодних проблем зі шкірою. Однак, більшість шкірних захворювань виліковні або є естетичними дефектами шкіри.

Але, поза тим, не менше 5% на 100 тисяч чоловік людей у світі щорічно захворюють на рак шкіри і найагресивнішу його форму — меланому. На жаль, в Україні показник хворих в середньому на 2% вищий, ніж в Європі і США. У середньому, на кожні сто осіб в Україні щонайменше одна хворіє на меланому (найагресивнішою формою раку шкіри), щонайменше чотири — мають інші новоутворення на шкірі, які можуть бути небезпечними.

За статистикою, в США біля 95−97% хворих на меланому повністю одужують, відновлюються і повертаються до повноцінного життя. В Україні цей показник нижче, як мінімум, у два рази! Причина цього — погана поінформованість населення про новоутворення шкіри, про роль сонця у розвитку раку шкіри, необхідність тримати під контролем кожну родимку на своєму тілі.

28 відомих жінок сьогодні погодились стати абмасадорками соціального проекту, спрямованого на профілактику раку шкіри в Україні. Серед них телеведучі, актриси, спортсменки, хореографи, громадські діячі тощо. Співачка, композитор, автор, волонтер, молода багатодітна мама Світлана ТАРАБАРОВА, ведуча ТСН та «Марафон 1+1» Марічка ПАДАЛКО, співачка, парфюмер та дружина військового Наталка КАРПА, громадська діячка, громадська діячка, консультантка з питань безбарʼєрності та доступності Superhumans Center Уляна ПЧОЛКІНА, адвокатка, громадська діячка, блогерка, багатодітна мама Інна МІРОШНИЧЕНКО, ведуча телеканалу Київ24 Анастасія КРАСНІЦЬКА, фітнес-тренер, фізіотерапевт, ерготерапевт, експерт каналу 1+1, викладач Ксенія ЛІТВІНОВА, ведуча ТСН та «Марафон 1+1» Наталя ОСТРОВСЬКА, чотириразова чемпіонка світу з пол денсу, тренерка та інфлюенсер жіночності Наталія ТАТАРІНЦЕВА, топ-піарниця Юла взяли участь у масштабній фотосесії, яка є візуальною частиною проекту «SkinScan. Я бережу свою шкіру».

Більше 100 соціально-відповідальних ЗМІ беруть участь в інформаційній частині проекту SkinScan. Я бережу свою шкіру, інформуючи українців про необхідність дбайливо ставитися до своєї шкіри.

Шкіра — найбільший гормонозалежний орган, який відіграє важливу роль у житті людини. Шкіра — наш основний захист на все життя, але українці (за дослідженнями) витрачають на неї значно менше, ніж на звичайний одяг.

100% людей мають родимки на тілі: вони є у кожного з нас, і іноді найпомітніша з них стає причиною небезпечного захворювання.

Просто приходьте на обстеження та перевірте свою шкіру! Абсолютно безкоштовно та швидко. Одна родимка — одна хвилина!

ЩО: соціальний проект SkinScan. Я бережу свою шкіру.

Безкоштовне обстеження: щоденно: з 22 травня до 20 червня що з 12−00 до 20−00

ДЕ: на території ТРЦ DREAM, 3 поверх, атріум Голлівуд, за адресою Оболонський проспект 1-Б