неСЕКРЕТНІ ПЕРЕГОВОРИ про МЗП-25 або хто генерує бідність в Україні

ТОРГІВЛЯ в ОДНІ ВОРОТА Вже не перше десятиліття профспілки ініціюють тристоронні переговори з урядом і роботодавцями щодо визначення розміру державної соціальної стандарту мінімальної заробітної плати на наступний бюджетний рік.

неСЕКРЕТНІ ПЕРЕГОВОРИ про МЗП-25 або хто генерує бідність в Україні
неСЕКРЕТНІ ПЕРЕГОВОРИ про МЗП-25 або хто генерує бідність в Україні

Жодні переговори не закінчилися результативними рішеннями, на всіх переговорах урядова сторона толерувала бізнесовим інтересам і ніколи не виходила з пропозиціями виконання Конституції та Закону про державні соціальні стандарти та гарантії.

Сторона роботодавців за весь період мала одну позицію — замороження злиденної величини мінімальної заробітної плати в номінальному розмірі, або в кращому випадку частковому корегуванні її на інфляційне знецінення. Будь які заклики профспілок до влади та бізнесу щодо дотримання українського та міжнародного законодавства в різній формі ігнорувалися.

Завдячуючи фактично антиконституційній позиції «соціальних партнерів» в Україні весь час панувала «політика дешевої рАбсили» і бідність генерувалась саме серед працюючих.

В результаті Україна десятиліттями має найнижчий в Європі розмір мінімальної зарплати і найменшу оплату праці переважної більшості українців.

ЗАКОН ВИМАГАЄ

Слід підкреслити, що тристоронні переговори з визначення розміру мінімальної зарплати це не забаганка, а вимога закону «Про оплату праці». У статті 10 цього закону зазначається

«Розмір мінімальної заробітної плати встановлюється Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України не рідше одного разу на рік у законі про Державний бюджет України з урахуванням вироблених шляхом переговорів пропозицій спільного представницького органу об’єднань профспілок і спільного представницького органу об’єднань організацій роботодавців на національному рівні».

Відповідно Кабмін має провести такі переговори до формалізації своєї офіційної позиції, а це відбувається

  • до 15 вересня, граничного строку подання до ВРУ урядового проекту Державного бюджету на наступний рік (Конституція, Бюджетний Кодекс)
  • до 1 червня, граничного строку схвалення Кабміном Бюджетної декларації на наступний бюджетний рік та два послідуючих роки (Бюджетний Кодекс)
  • до 15 травня, граничного строку подання Мінфіном проекту Бюджетної декларації до Кабінету Міністрів
  • до 1 березня центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері економічного і соціального розвитку, подає Міністерству фінансів орієнтовні основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на середньостроковий період

Наче ДОМОВИЛИСЯ

На реалізацію вимог Закону сторони соціального діалогу — профспілки, урядовці та роботодавці зобов’язалися через Генеральну угоду про наступне

«Визначення пропозицій щодо розміру мінімальної заробітної плати здійснюється щороку шляхом переговорів Сторін в наступні періоди:

  • у І кварталі при формуванні основних напрямів бюджетної політики на відповідний рік;
  • у ІІІ кварталі при формуванні законопроекту про Державний бюджет на відповідний рік".

Цьогоріч, відверто не поспішаючи, Спільний представницький орган об’єднань профспілок листом від 02.04.2024 № 01−13/255-спо ініціював перед Мінекономіки та СПО сторони роботодавців початок переговорів про встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2025.

Перше засідання спільної робочої комісії з підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2025 рік відбулось аж 27 травня. Учасники представляли міністерства, профспілки та роботодавців.

ПОЗИЦІЇ на СТАРТІ

Мінсоцполітики — фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у 2025 році складе 9639 грн (у цінах квітня 2024 року цей показник склав 8611 грн) і розмір мінімальної заробітної плати має бути не нижче цього показника, проте рішення щодо підвищення мінімальної заробітної плати необхідно приймати з урахуванням реалій та фінансових можливостей бюджету.

Мінфін — у поданому до КМУ проєкті Бюджетної декларації враховано встановлення мінімальної заробітної плати на 2025 рік на рівні 8000 грн. Щодо розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС — на 2025 рік він прогнозується на рівні грудня 2024 року, який буде визначений в кінці поточного року.

Роботодавці традиційно висловилися за фактичне заморожування злиденного розміру мінімальної заробітної плати і у 2025 році, номінально піднявши її до 8500 гривень (на 6% - 8,5% від поточного рівня відповідно до інфляційних очікувань та можливостей держави). Водночас, було запропоновано повернутися до переговорів щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати у 2025 році у разі позитивних тенденцій в економіці.

Профспілкова сторона запропонувала шукати рішення щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати між двома показниками: фактичним розміром прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін, який озвучений під час переговорів Мінсоцполітики (9639 грн у 2025 р.), а також розміром 50% від прогнозної середньомісячної заробітної плати працівників на кінець 2024 року (за попередніми розрахунками профспілок — 10 905 грн). При цьому профспілки толерують штучне заниження урядом вмісту прожиткового мінімуму і відповідно його вартості щонайменше у 1,5−2 рази та ігнорують конституційну та ЄСівську вимоги, що заробітна плата має забезпечувати життєві потреби працівника так і членів його сім’ї.

ТОРГУЄМОСЬ проданим

В той же час народна депутатка від фракції «Слуга народу», членкиня комітету ВР з питань бюджету Леся Забуранна в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила «Ми в бюджетному комітеті багато спілкуємося з Міністерством фінансів про критичну необхідність перегляду соціальних стандартів і наразі є дискусія про те, щоб в наступному році було чергове підвищення мінімальної зарплати приблизно до 8 400 гривень і в кінці року або на початку наступного до 9 тис. гривень».

В контексті цьогорічних «тристоронніх переговорів» необхідно закцентувати увагу, що відповідно до листа Міністерства фінансів від 07.08.2023 р. № 4 110−08−2/21 527 прогнозний розмір мінімальної заробітної плати:

  • з 01 січня 2025 року — 8 370 грн;
  • з 01 січня 2026 року — 8 956 грн.

Тобто ще у серпні МИНУЛОГО року Мінфін «все порішав» без пафосних переговорів, без всіляких урядів і верховних рад???

НАРАЗІ

В той час поки лишень розгортаються переговори про мінімалку наступного року, теперішня мінімальна зарплата худне на очах.

Вже з першого червня майже на 64% зросли тарифи на електроенергію,

А ще 4 червня 2024 року Верховна Рада схвалила за основу проєкт закону про підвищення ставок акцизного податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в Євросоюзі. Народна депутатка Ірина Геращенко вангує — «є ризик підняття цін на всі види пального, дизель і бензин, вже з липня».

Підвищення вартості енергоносіїв, як базових складових собівартості всіх товарів і послуг, невідворотно викличе ланцюгове зростання (обєктивне і спекулятивне) всіх цін .

Таким чином, штучно занижений за вмістом, а відтак за вартістю, озвучений Мінсоцом фактичний прожитковий мінімум з 8611 грн (в цінах квітня 2024 року) вже серпні-вересні ЦЬОГО року ймовірно перевищить позначку у ДЕВЯТЬ тисяч гривень…

Ініціатори цінових змін пояснюють необхідність такого збільшення «наближенням законодавства України до законодавства ЄС в частині акцизного податку». Це ж підтвердив і голова Податкового комітету ВР Данило Гетмацев: «Метою законопроєкту є поступове збільшення ставок акцизного податку на пальне до рівнів, передбачених Директивою № 2003/96/ЄС».

Однак ні Гетманцев ні його колежанка голова «соціального» комітету Галина Третьякова навіть не мають наміру ставити питання про наближення розміру мінімальної зарплати до законодавства Євросоюзу

ІНФОРМАЦІЙНО

У 2024 році у Німеччині підвищено мінімальну заробітну плату з 12 до 12,41 євро на годину брутто (без відрахувань).

У Польщі розмір мінімалки становить з 1 січня 2024 року 4 242 злотих (36353 грн брутто (до відрахувань), що на 752 злотих (21,5%) більше проти 3 490 злотих, до підвищення. Повторне підвищення ставок проведуть з 1 липня 2024 року — 4 300 злотих (36850 грн брутто).

У Чехії з 1 січня мінімальна зарплатня зросла з 17 300 до 18 900 чеських крон (до вирахування податків).

Цьогоріч зросла мінімальна погодинна ставка у Нідерландах. Тепер вона становить 13,27 євро. Такий рівень виплачують громадянам, старшим за 21 рік, а молодше (20 років) —10,62 євро на годину. Водночас тим, кому виповнилось 19 років -7,96 євро на годину. Повторне підвищення ставок припаде на липень.

У Румунії зараз мінімалка становить 3 300 лей брутто (660 євро).

У Литві у 2024 році також підвищили мінімальну зарплату. Тепер вона становить 924 євро брутто.

Вже п’ять країн Європейського Союзу підвищили мінімальну зарплату до понад 2 000 євро.