Віктор Жердицький: Миротворці потрібні тільки на кордоні між Україною і Росією

Трамп підтримав пропозицію України про введення миротворців ООН на Донбас, бо це позиція Порошенка та його оточення.

Віктор Жердицький: Миротворці потрібні тільки на кордоні між Україною і Росією

Миротворці ООН мають знаходитися не на лінії фронту, а на державному кордоні між Україною та Росією. Таку позицію висловив учасник «Руху за Суверенний Розвиток» Віктор Жердицький.

Як повідомляє «Українська правда», президент України Петро Порошенко після зустрічі з господарем Білого дому Дональдом Трампом заявив, що США підтримали пропозицію України про введення миротворців ООН на Донбас.

«Треба ставити питання таким чином, щоб миротворці знаходилися на кордон між Україною і Росією, а з колаборантами ми розберемося самостійно, — говорить Віктор Жердицький. — Ніяких миротворців на лінії фронту бути не повинно! В ООН розглядатимуть це питання так, ніби в Україні відбувається внутрішній конфлікт. Але його немає, є російська агресія», — констатував громадський діяч.

Віктор Жердицький переконаний, що Дональд Трамп підтримав пропозицію введення миротворців ООН на окуповані території Донбасу, бо це офіційна позиція української влади.

«Жоден американський президент, британський прем’єр-міністр, чи інший керівник європейської держави ніколи не буде озвучувати ООН пропозиції за Україну. Порошенко вже понад три роки всім нав’язує думку, що альтернативи Мінським перемовинам не існує. Тому вони (західні лідери — ред.) змушені погоджуватись з тим, в чому їх переконав президент України. Але це не позиція України ввести миротворців на всю територію Донбасу. Це позиція Петра Порошенка та його оточення, яке торгує з Росією і робить бізнес на крові», — зазначив експерт.

Ірина Сатарова