Нарада з питань державного нагляду

08 листопада 2017 року в НКРЗІ відбулося відкрите обговорення (консультації) щодо проекту критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері телекомунікацій і користування радіочастотним ресурсом України та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) НКРЗІ

Нарада з питань державного нагляду

А також пропозицій щодо внесення змін до Порядків здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій та за користуванням радіочастотним ресурсом України в смугах радіочастот загального користування.

Як відомо, ще 16 серпня 2014 р. набрали чинність зміни до деяких законодавчих актів України щодо обмеження втручання у діяльність суб’єктів господарювання, що внесено Законом України від 22 липня 2014 року № 1600-VII.

Зокрема, дію Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» поширено на ринок телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом України в смугах радіочастот загального користування та поштовий зв’язок. Але до цього часу НКРЗІ не внесла зміни до Порядків здійснення державного нагляду.

Крім того, згідно з Розпорядженням К М № 169-р від 10.03.2017, вищезазначені рішення НКРЗІ підлягають перегляду як такі, що не відповідають Закону № 877-V від 05.04.2007.

Присутні обговорили коло питань та нагадали про проблемні питання.

Зі слів представників НКРЗІ, після уточнення механізмів вирішення пропозицій громадськості та ринку, проекти змін будуть винесені на розгляд НКРЗІ.

Нарада з питань державного нагляду
Нарада з питань державного нагляду