«Уся рота, ч-чорт би її забрав, йде не в ногу. Один п-підпоручик йде в ногу…»

Якщо б хтось задумав написати опус (науковий або літературну працю, твір взагалі (шутл.-іроніч.) щодо діяльності органів влади, цей епіграф цілком підійшов би до діяльності НКРЗІ.

«Уся рота, ч-чорт би її забрав, йде не в ногу. Один п-підпоручик йде в ногу…»

«Уся рота, ч-чорт би її забрав, йде не в ногу.

Один п-підпоручик йде в ногу…"

О.І.Купрін

Якщо б хтось задумав написати опус (науковий або літературну працю, твір взагалі (шутл.-іроніч.) щодо діяльності органів влади, цей епіграф цілком підійшов би до діяльності НКРЗІ.

Дивиться самі, у березні 2015 року Верховна Рада прийняла Закон України"Про ліцензування видів господарської діяльності", згідно з яким з 01.01.2018 повинно було втратити чинність (скасовувалось) ліцензування діяльності у сфері телекомунікацій.

Незважаючи на це НКРЗІгальмує процес, не виконує вимог закону та продовжує ліцензувати та збирати за це гроші з підприємців.

При цьому, шостий місяць йде «перетягування канатів» між ЦОВВами — хто ж підготує проект постанови КМУ про скасування постанови від 16 червня 2004 року № 773 «Про розміри та порядок зарахування плати за видачу, переоформлення, видачу дубліката, копії ліцензії на провадження діяльності у сфері телекомунікацій і продовження строку її дії». Лише після депутатського звернення відкрилися очі у чиновників Кабміну, і МЕРТ нарешті підготував проект та направив його на погодження.

Але, 08.05.2018 на шляху проекту опинився славно звісний «п-підпоручик» — НКРЗІ (хоча один з представників громадськості назвав його «єфрейтором»), який забажав заблокувати процес тане погодив проект постанови КМУ.

Інтрига залишається, але сподіваємося, що процес прийняття постанови досягне фінального кінця і Закон нарешті буде виконано.

До того ж хочеться вірити, що Міністерство юстиції виконає вимоги та скасує реєстрацію нормативно-правових актів, якими були затверджені відповідні ліцензійні умови діяльності у сфері телекомунікацій.

А якщо ці два процеси співпадуть по термінах, можна бути сказати, що «рота» нарешті пішла «в ногу». Чи буде кульгати і далі?