Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

19.06.2018 відбулося засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку.

Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

19.06.2018 відбулося засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку.

До порядку денного біло включено питання:

— про включення послуг міжнародного зв’язку, транзиту трафіку та послуг роумінгу до переліку товарів та послуг, що є об’єктом оподаткування ПДВ за нульовою ставкою;

— про розгляд інформації ПАТ «Укрпошта» щодо матеріально-фінансового забезпечення працівників галузі поштового зв’язку.

По-першому питанню була зроблена спроба розгляду попереднього проекту закону щодо відповідних послуг та їх оподаткування за нульовою ставкою, підготовлений за участю регулятора.

Незважаючи на можливі правомірні запити з боку представників ринку щодо впровадження такого оподаткування, бачення державних органів щодо перспектив та механізмів його введення на цей час відсутні. А інформація від Мінфіна з цього питання до Комітету до початку розгляду питання не надійшла.

Вислухавши один одного та присутніх, Комітет прийняв рішення відкласти розгляд питання.

По-другому питанню, яке було викликано низкою скарг та звернень від працівників Укрпошти, скандальні розбірки між працівниками та керівництвом підприємства продовжилися на майданчику Комітету.

Прикро, але величезний розрив у зарплатнях працівників та керівників не бачать не тільки в Укрпошті, а й на всіх рівнях державної влади (це стосується і премій, пенсій, тарифів, цін, тощо).

Погана тенденція тримати народ за кріпаків, змушує людей виходити на стихійні мітинги, перекриття доріг, блокування офісів міністерств, штурмів будівель, де засідають зокрема народні обранці, тощо.

Чи має народний «терпець» запобіжник від такого гноблення та знущання над власними громадянами і що станеться в разі якщо він урветься?