…і батьківщина поїла мене березовим соком, березовим соком…

Ще тільки третій день пішов з моменту прийняття Порядку денного дев’ятої сесії ВРУ восьмого скликання (документ готується на підпис), а Комітет з питань інформатизації та зв’язку вже в друге (перше 18.09.2018) намагатиметься розглянути проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму (проект № 8186, н.д. Б. Берези надано 27.03.2018).

…і батьківщина поїла мене березовим соком, березовим соком…

Ще тільки третій день пішов з моменту прийняття Порядку денного дев’ятої сесії ВРУ восьмого скликання (документ готується на підпис), а Комітет з питань інформатизації та зв’язку вже в друге (перше 18.09.2018) намагатиметься розглянути проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму (проект № 8186, н.д. Б. Берези надано 27.03.2018).

Хто їх так «підганяє» не відомо, але цей поспіх як завжди до добра не призведе, тим паче що на цей час навіть немає висновку ГНЕУ, а поспіх потрібен лише при ловлі … самі знаєте кого або чого.

А проблем, після прийняття цього проекту, вистачить на всіх.

Громадськість зверталася до Верховної Ради щодо цього проекту, чи прислухаються обранці до висновків, які говорять, що запропоновані новації:

не відповідають вимогам Конституції України, чинним законам, міжнародним зобов’язанням України, праву ЄС та покладають на операторів телекомунікацій непритаманні його діяльності завдання та зобов’язання, що може нанести шкоду його діяльності та є нічим іншим, як неправомірне втручання держави у господарську діяльність;

створюють корупційні механізми знищення підприємств зв’язку, особливо малого та середнього бізнесу, шляхом встановлення непомірно високих штрафів, вибивання боргів та подальшого їх рейдерського захоплення;

дає можливість спритним «споживачам» та недолугим чиновникам-заробітчанам побудувати бізнес на масових атаках на операторів та в подальшому взагалі заборонити можливість роботи сервісів в Україні, зокрема соціальних мереж (Facebook, Twitter), месенджерів (WhatsApp, Telegram) і т.інш., за механізмами агресора-Російської Федерації та його «Роскомнадзору».

Сподіваємося, що члени Комітету з питань інформатизації та зв’язку уважно вивчають матеріал та приймуть вірне рішення.

Точка зору:

«Для чого потрібна „боротьба зі спамом“ ?».