Державна регуляторна служба відмовила у погодженні проектів НПА

На сайті Державної регуляторної служби України оприлюднені рішення про відмови в погодженні проекті нормативно-правових актів.

Державна регуляторна служба відмовила у погодженні проектів НПА

На сайті Державної регуляторної служби України оприлюднені рішення про відмови в погодженні проекті нормативно-правових актів.

Так, відмовлено у погодженні проекту рішення НКРЗІ «Про затвердження Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій».

Це вже друге рішення про відмову ДРС у 2018 році, проте НКРЗІ вперто не бажає виконувати вимоги законодавства, безпідставно розширює межі регулювання та власні повноваження.

Державна регуляторна служба України у своєму рішенні констатує, що розробку проекту рішення НКРЗІ здійснено з порушенням принципів державної регуляторної політики.

Рішення ДРС приймалось, в т. ч. з урахуванням зауважень та пропозицій, які громадськість направила до цього проекту рішення НКРЗІ.

Крім того, ДРС відмовлено у погодженні проекту рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Порядку маршрутизації трафіка в телекомунікаційній мережі загального користування України».

Проект також визнано такими, що не відповідає засадам державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності.

Раніше ДРС відмовлено у погодженніпроекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України», а також проекту постанови Кабінету Міністрів Україні «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2002 р. № 522», які розроблялися Держспецзв’язку, а також проекту Закону України «Про критичну інфраструктуру та її захист», від МЕРТ.