Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

За результатами обговорення двох ПЗ про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з віртуальними активами в Україні, реєстр. № 9083 від 14.09.2018, поданий н.д. Мушаком О. П. та іншими, а також реєстр. № 9083−1 від 27.09.2018, поданий н.д. Деревянко Ю. Б., члени Комітету прийняли рішення внести на розгляд ПЗ № 9083.

Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв’язку

04.12.2018 відбулося засідання Комітету з питань інформатизації та зв’язку.

За результатами обговорення двох ПЗ про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з віртуальними активами в Україні, реєстр. № 9083 від 14.09.2018, поданий н.д. Мушаком О. П. та іншими, а також реєстр. № 9083−1 від 27.09.2018, поданий н.д. Деревянко Ю. Б., члени Комітету прийняли рішення внести на розгляд ПЗ № 9083.

Метою проектів є врегулювання питань правового статусу криптовалют та регулювання операцій з ними, що нібито дасть можливість брати активну участь в побудові нової індустрії на основі технології розподіленого реєстру (блокчейн).

І хоча більшість регуляторів інших країн світу, у тому числі Європейський центробанк, обережно підходять до законодавчих ініціатив та паралельно із власними дослідженнями уважно стежать за подальшим розвитком нових технологій і явищ для розробки найбільш ефективного підходу щодо регулювання операцій з крипто валютами, наші новатори вирішили не чекати нікого.

Розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України, реєстр.№ 8608 від 13.07.2018, поданий Кабінетом Міністрів України, за пропозицією Держспецзв’язку був перенесений на інше засідання.

Зазначеним законопроектом передбачатиметься покладення на Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України обов’язків щодо збереження резервних копій інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів. Одночасно, з метою усунення різночитання в термінології, що вже використовується в чинному законодавстві, в понятійний апарат законопроекту вводиться новий термін «державні електронні інформаційні ресурси», тощо.

Гостра дискусія відбулася щодо інформації ПАТ «Укртелеком» про стан функціонування мережі проводового радіомовлення в Україні.

Фактично зазначена мережа зупиняє своє існування. Яким чином це торкнеться системи оповіщення вирішили обговорити на іншому засіданні з запрошенням усіх зацікавлених органів влади.

Члени Комітету також затвердили рішення «Про створення Робочої групи з розробки законопроекту «Про інноваційні цифрові технології та послуги» та прийняли пропозиції щодо Плану міжнародних заходів Комітету на 2019 рік.

Запис трансляції можна подивитися ТУТ.

Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку
Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку
Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку
Засідання Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку