Тарифи на роботи (послуги) УДЦР

13.11.2018 в НКРЗІ відбулася друга нарада стосовно нової редакції Тарифів на роботи (послуги) УДЦР, пов’язані з користуванням радіочастотним ресурсом України та вимірюванням параметрів телекомунікаційних мереж.

Тарифи на роботи (послуги) УДЦР

13.11.2018 в НКРЗІ відбулася друга нарада стосовно нової редакції Тарифів на роботи (послуги) УДЦР, пов’язані з користуванням радіочастотним ресурсом України та вимірюванням параметрів телекомунікаційних мереж.

Представлення проекту відбулося 04.11.2018.

Через відсутність єдиної думки з цього питання з порядку денного засідання НКРЗІ, що відбулося 11.12.2018 року було знято питання знижок на Тарифи у 2019 році.

Чи почує НКРЗІ доводи бізнесу, поки не зрозуміло. Але ж, плани УДЦР (інвестиційний та розвитку) так і не були надані. При цьому не зрозуміло, за якою Методикою або Положенням розраховувалися нові тарифи, бо велика різниця підняття між одними та іншими позиціями.

На думку експертів, деякі тарифи навмисно збільшують (це стосується телерадіомовлення), можливо в угоду єдиному провайдеру цифрового мовлення «Зеонбуду».

Нещодавно Міжвідомча координаційна група з упровадження в Україні цифрового телерадіомовлення розглядала питання про створення на базі Концерну РРТ національної цифрової багатоканальної телемережі. Тоді КРРТ запропонував для побудови 159 точок, де можна розгорнути передавачі, і були обіцянки Нацрада погодить ці пропозиції, а УДЦР оформити розрахунки ЕМС та попередньо направили документи на погоджено до Генерального штабу.

Що змінилося на цей час.

З відключення аналогового мовлення КРРТ межує на грані банкрутства, нова угода між «Зеонбудом» та КРРТ не укладена. Кабмін про вирішення питання з фінансуванням мовчить. Десь там «на верху» шукають нового Генерального директора КРРТ (більш поступливого).

Підняття тарифів УДЦР для телерадіомовлення надасть додаткових важелів закрити питання створення на базі Концерну РРТ національної цифрової багатоканальної телемережі (не до жиру бути б живим), а також зупинити ініціативу Нацради щодо можливості розбудови місцевих мультиплексів із використанням малопотужних передавачів в різних регіонах України.

З таким підходом вирішення питання покращення інформаційної безпеки держави залишається за лаштунками.

Рекомендовані публікації