ДРС відмовила у погодженні проекту Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій

На сайті Державної регуляторної служби України оприлюднено рішення про відмову в погодженні проекту рішення НКРЗІ «Про затвердження Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій».

ДРС відмовила у погодженні проекту Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій

На сайті Державної регуляторної служби України оприлюднено рішенняпро відмову в погодженні проекту рішення НКРЗІ «Про затвердження Правил здійснення діяльності у сфері телекомунікацій».

ДРС у своєму рішенні в чергове констатує, що розробку проекту рішення НКРЗІ здійснено з порушенням принципів державної регуляторної політики.

Це вже третє рішення про відмову ДРС (перше, друге), проте НКРЗІ вперто ігнорує вимоги, до цього часу не виконала вимогу Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» щодо скасування ліцензування з 01.01.2018 та не змінила політику безпідставного розширення власних повноважень у поза законний спосіб через нормативно-правовий акт, без внесення змін у Закон України «Про телекомунікації».

Зокрема НКРЗІ:

— замість Верховної ради

намагається ухвалити нові підходи до державної політики у сфері телекомунікацій (встановлює нову термінологію і регулювання не передбачену законом — оптовий, роздрібний ринки, послуги, спільне використання інфраструктури), розширяє межі закону, покладає на операторів завдання щодо забезпечення використання власних мереж в умовах особливого періоду, АТО, ООС, мобілізації, хоча закон чітко визначає умови — надзвичайні ситуації, надзвичайний та воєнний стан;

— бере на себе повноваження КМУ

та намагається зобов’язати суб’єктів ринку:

брати участь у проведенні тренувань на регіональному і загальнодержавному рівнях, створювати додаткове резервування ТЗ, і все це без відповідного компенсування державою витрат;

забезпечити підтвердження відповідності системи захисту інформації центрів управління встановленим вимогам у сфері захисту інформації незважаючи на те, що відповідний порядок не визначає операторів суб’єктами такої експертизи, а центри управління об’єктами експертизи, при цьому не бажає враховувати цифру, яка може скласти 5 млрд.грн., яку необхідно ринку викласти на ці примхи, і теж без компенсації з боку держави.

Крім того, НКРЗІ намагається запровадити

механізм додаткової сертифікації ТЗ щодо спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших засобів негласного одержання інформації.

На думку експертів, подібні дії можуть бути направлені на впровадження тотального контролю, знищення прав та свобод громадян України та позасудового прослуховування та зняття інформації з каналів зв’язку. Це не перша спроба запровадити цей механізм, проте зокрема наполяганню громадськості його було блоковано в період 2012−2013 років.