Засідання Урядового комітету

17 січня 2019 року відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, на якому було розглянуто низку питань.

Засідання Урядового комітету
Засідання Урядового комітету
Засідання Урядового комітету

17 січня 2019 року відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності, на якому було розглянуто низку питань.

За результатами домовленостей досягнутих на зустрічі, яка відбулася напередодні, в різному було розглянуто питання проходження та погодження проекту ПКМУ «„Про внесення змін до переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України“», підготовленого МЕРТ.

Як відомо, 28.06.2015 року набрав чинності Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 2 березня 2015 року № 222-VІІІ.

Згідно з вимогами цього Закону з 01.01.2018 втрачає чинність (скасовується) ліцензування діяльності у сфері телекомунікацій, тому проект ПКМУ цілком відповідає вимогам Закону і потребує негайного затвердження Урядом.

Незважаючи на вимоги Закону НКРЗІ продовжує зволікати з процесом скасування ліцензування у сфері телекомунікацій та всіляко блокує проходження проекту ПКМУ.

У роботі засідання Урядового комітету прийняв участь представник Комісії з питань науки та ІТ, який виступив з інформацією по цьому питанню.

За результатами обговорення прийнято рішення на наступному тижні завершити процедуру погодження проекту та прийняти рішення щодо винесення його на розгляд Уряду.