Реверанс чиновників Кабміну або чи знає Гройсман, що робиться за його спиною

6 лютого 2019 року, на засіданні Уряду була прийнята постанова «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері телекомунікацій та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері звʼязку та інформатизації».

Реверанс чиновників Кабміну або чи знає Гройсман, що робиться за його спиною

6 лютого 2019 року, на засіданні Уряду була прийнята постанова «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері телекомунікацій та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері звʼязку та інформатизації».

При цьому в протоколі № 5 засідання КМУ від 06.02.2019, підписаного Прем’єр-міністром України В. Гройсманом та Державним секретарем КМУ В. Бондаренком, зазначено: «Прийняти постанову…, доручивши НКРЗІ доопрацювати її у триденний строк з урахуванням пропозицій Першого віце-прем'єр-міністра — Міністра економічного розвитку і торгівлі Кубіва С.І.».

Суть пропозицій стосувалася необхідності вилучення з постанови усіх посилань на ліцензійні умови у сфері телекомунікацій, у зв’язку з тим, що відповідно до вимог Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» від 2 березня 2015 року № 222 з 01.01.2018 втрачає чинність (скасовується) ліцензування діяльності у сфері телекомунікацій.

Декілька днів тому на сайті КМУ опубліковано постанову КМУ від 06.02.2019 № 191. Аналіз документу показав, що в порушення прийнятого рішення Уряду, зафіксованого у протоколі № 5, у постанові не враховані пропозицій Першого віце-прем'єр-міністра — Міністра економічного розвитку і торгівлі та вимог Закону.

Постає питання, яке лобі застосовано розробниками постанови для обходу рішень Уряду, підписаних Прем’єр-міністром України та Державним секретарем КМУ?

Що відбулося, чи може це чергова зрада у стінах Кабміну?

Хто зміг наплювати на рішення Уряду та самого Прем’єр-міністра?

Для уточнення цих та інших питань громадськість направила відповіднийзапит до КМУ

.