Експерт розповів, чому насправді Німеччина не передає танки Україні

Відмова Німеччини надати Україні танки Leopard, пов’язана з її геополітичними інтересами.

Експерт розповів, чому насправді Німеччина не передає танки Україні
Експерт розповів, чому насправді Німеччина не передає танки Україні

Про це у коментарі i-ua.tv розповів експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«Відмова Німеччини пов’язана з її геополітичними інтересами. Німеччина є природним союзником росії та природним супротивником для Англосаксів та для України. Так що Німеччина постала перед конфліктом своїх геополітичних та цивілізаційних інтересів. Позиція Німеччини жахлива з моральної точки зору та з точки зору європейської солідарності. А ось з точки зору геополітики вона абсолютно природня та очікувана. Німці завжди були та будуть геополітичними конкурентами України. Перше зіткнення між народами, які раніше жили на місці України та Німеччини були 8 тисяч років тому. З тих пір воно не припиняється», — каже експерт.

Експерт зазначив, що посилання на те, що США не передають танки до України — привід не давати Leopard.

«Європейський континент поділений на 4 геополітичних кластери. Це пов’язано з транспортними коридорами, які поєднують Північ Європи з Півднем. Це Атлантика, Рейн- Дунай, Дніпро та Волга. Сусідні транспортні коридори є конкурентами. Якби все було чесно, то всі б товари пішли б по Дніпру, бо цей шлях найкоротший. Від моря до моря по Дніпру 2200 км. Відстань конкуруючих шляхів більше 3000 тис. км. Чесної конкуренції Рейн та Волга не витримують, тому проводять нечесну. Зокрема, німці після 1991 року вирішили закрити транспортний коридор між Прип’яттю та Віслою. До речі, тільки однієї української руди через Віслу йшло 7 млн тонн на рік. Німці ж обіцяли зробити новий транспортний коридор — Європейський транспортний коридор Є40. Пройшло 30 років, але нічого немає», — каже експерт.

Він підкреслив, що транспортні коридори приносять багатство.

«Ми природні конкуренти для Волги, Рейну та Дунаю. Але з іншого боку ми природні союзники з англосаксами. Німеччина свої шкурні геополітичні інтереси ставить вище, ніж мораль, етику, ніж власні цивілізаційні інтереси. Вони віддають перевагу — підтримці своїх геополітичних союзників — московії, не дивлячись на страждання цивілізованого, вільного народу «, — підкреслив експерт.

При цьому Юрій Буздуган підкреслив, що 73% німецького народу підтримують Україну.

«Для рядових німців цивілізаційні питання важливіше, ніж геополітичні інтереси. Але уряд О. Шольца ставить на перше місце геополітичні інтереси Німеччині, і в майбутньому Німеччина за це заплатить», — зазнає експерт.

За його словами, варто готуватися до того, що Німеччина послідовно буде шкодити Україні, та підтримувати росію, так як вона це робила до вторгнення і на самому його початку.

«До тих пір, поки Європа не відвернеться від такого німецького уряду та не відмовиться далі рухатися під його проводом, не варто очікувати змін. Сьогодні Європа повністю знаходиться під контролем Німеччини. Без жодного пострілу, німці збудували четвертий рейх. Адольф Гітлер намагався збудувати третій рейх, але його збудувала Ангела Меркель за рахунок геополітичних переваг. Дешевий російський газ давав Німеччині колосальні економічні переваги і над сусідами і над конкурентами. Але якщо ти співпрацюєш з людожером, який приніс тобі „відро золотих зубів“, то в такий момент перестають співпрацювати з тобою. Уряд Німеччини робить все, щоб з ним перестали співпрацювати», — зазначає експерт.

За його словами, через такий вибір Німеччини Україні зараз буде важче, але довгострокові інтереси України від цього тільки виграють.

«Сильна Німеччина, яка ставить свої геополітичні інтереси вище за цивілізаційні, для України проблема, а зараз вона, через такі дії, перестане бути сильною», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Міністр оборони США Остін Ллойд заявив, що рішення про танки Leopard для України не ухвалено Німеччиною, але ще є «вікно можливостей» до весни.

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.