Названо єдиний регіон в Україні з позитивною динамікою народжуваності

Навіть під час повномасштабного вторгнення внутрішній туризм допомагає розвивати економіку України.

Юлія Веселовська
Юлія Веселовська

Про це під час ефіру заявила експерт з питань туризму Юлія Веселовська.

«Після 24 лютого 2022 року внутрішній туризм був на паузі. Зараз він почав відроджуватися. Тобто почали відроджуватися туристичні маршрути. Порівняно з 2022 роком кількість туристично інформаційних центрів зросла на третину. Це показує, що попит на внутрішній туризм є. Запит нікуди не зникає, бо у багатьох людей подорож все є базовою цінністю. Звичайно краще розвиваються регіони, які подалі знаходилися від кордонів з рф та Білорусією. Вони відносно безпечні. Крім туристів там знаходиться багато ВПО, які досліджують регіон, в якому вони живуть. Це дозволяє переселенцям трошки видихнути»,-каже експерт.

За її словами, внутрішній туризм в Україні розвивається і для економіки це дуже добре.

«Це збереження робочих місць, гідна праця та економічне зростання. Внутрішній туризм — коли гроші працюють на економіку власної країни. Бізнес — це сплата податків. Тільки за 9 місяців цього року туристична галузь принесла в скарбничку Україні близько 1, 4 млрд гривень. До війни це була третя галузь, яка приносила кошти у держбюджет. Якщо у людини є потреба подорожувати, то це треба робити Україною для розвитку місцевих громад», — каже експерт.

За її словами, в регіоні Буковелю Яблуниця — є позитивна динаміка народжуваності.

«Це єдиний регіон в Україні до війни з такою динамікою і де майже немає трудової міграції. Навпаки туди їдуть на роботу. Однак, зараз не так райдужно, як було», — резюмує експерт.