ПЦР-тести для поїздок до Дубаю (ОАЕ)

Перелік країн, до яких можуть подорожувати українці, оновлюється кожні два тижні. Наразі, МОЗ України дозволив українцям туристичні подорожі до ОАЕ. Але існують певні вимоги, яких мають дотримуватись туристи, а саме, наявність негативного ПЦР-тесту, зробленого максимум за 96 годин до вильоту. Як підготуватись до ПЦР-тесту, де пройти тестування, куди подавати результати ПЦР-тесту, що робити, якщо результат виявився позитивним — далі в статті.

Всі пасажири, які подорожують до Дубаю або прямують транзитом через місто Дубай, повинні мати негативний результат тесту ПЦР на COVID-19.

-
Українцям дозволили подорожувати до Дубаю

Чи потрібно дітям робити ПЦР-тест?

Діти у віці до 12 років і пасажири з інвалідністю від середнього до тяжкого ступеня не підлягають тестуванню.

Який тест потрібно пройти для поїздки в ОАЕ?

Для перетину кордону з Дубаєм, турист повинен надати Довідку із сертифікованої лабораторії про негативний ПЦР-тест. Довідка має бути англійською або арабською мовами. Без роздруківки негативного ПЦР-тесту, пасажири на борт літака допускатись не будуть. Перелік сертифікованих лабораторій в Україні.

Коли потрібно зробити ПЦР-тест?

ПЦР-тест повинен бути зроблений не пізніше, ніж за 96 годин до перетину кордону з ОАЕ. Різні лабораторії можуть по-різному датувати документ. Щоб уникнути непорозумінь, перед проведенням аналізу краще відразу з’ясувати, яка дата буде зазначена в документі — дата відбору матеріалу або отримання результату.

Що робити, якщо ПЦР-тест прострочений?

В цьому випадку, турист зобов’язаний пройти повторне дослідження за власний рахунок в аеропорту Дубаю. Аналогічний сценарій передбачений у разі, якщо у мандрівника буде виявлена ​​висока температура. Якщо повторне тестування дасть позитивний результат, турист буде відправлений на 14-денну ізоляцію за свій рахунок в спеціально відведеному державою ОАЕ, обсерваторі.

Що потрібно зробити після прибуття в ОАЕ?

Крім негативного ПЦР-тесту, турист має бути застрахований. Страховий поліс повинен покривати витрати COVID-19. Також необхідно заповнити «Декларацію про стан здоров’я» та зареєструватись в мобільному додатку COVID-19 ALHOSN UAE App.

Що потрібно зробити після повернення в Україну?

Після повернення в Україну для кожного туриста обов’язкові наступні заходи: реєстрація в електронному додатку «Дій вдома». Двотижнева самоізоляція або здати ПЦР-тест протягом однієї доби.

Щоб поїздка на відпочинок до Еміратів не виявилася розчаруванням, ми радимо кожному туристу самостійно ознайомитися з вимогами та протоколами, запровадженими урядом штату Дубаї, так і конкретною авіакомпанією, якою відбувається ваша подорож.