З 1-го 2020 вересня Уряд Єгипту поновив правила обов’язкового проходження тесту на COVID-19

Єгипет вважають однією з найбільш улюблених туристичних напрямків серед українських туристів. Більшість готелів країни с серпня відновили роботу після введення карантину в умовах Covid-19. При бронюванні турів до Єгипту потрібно звернути увагу на певні обмеження, які існують для туристів, які бронють пакетні тури.

Згідно з оновленими правилами відвідування Єгипту, всі туристи, які прибувають в курортні міста Шарм Ель Шейх, Хургада, Марса-Алам і Таба, повинні мати при собі роздрукований негативний результат ПЦР тесту, зроблений не раніше ніж за 72 години до вильоту.

-
ПЦР-тест для відвідування Єгипту

Вимоги для ПЦР — тесту для перетину кордону Єгипту:

  • Тест повинен містити дату і час тестування. 72 години починається з моменту здачі тесту.

  • Тест повинен бути виданий офіційно зареєстрованою лабораторією і підтверджений оригінальною мокрою печаткою.

  • Сертифікат повинен містити точну назву тесту (RT — PCR) і дані за зразком, який був узятий.

  • Сертифікат повинен бути англійською або арабською мовою .

Туристам, які забронювали пакетний тур до Єгипту і з поважних причин не змогли отримати результат тесту в Україні, уряд країни надає можливість зробити тест на COVID-19 в аеропорту Єгипту відразу після прильоту. Вартість такого тесту складає 30 у.о. Оплата за ПЦР-тест буде здійснюватися представнику туроператора в аеропорту.

Тести на COVID-19 по прильоту будуть робити в лабораторії безпосередньо в терміналі прильоту до проходження паспортного контролю. Результати будуть надані туристу протягом 48 годин.

Від обов’язкового ПЦР — тестування звільняються діти віком до 6 років

У разі отримання позитивного результату на COVID-19 туриста буде розміщено в окремому номері готелю (зі спеціального резервного фонду) для подальшого лікування, або госпіталізації, якщо в цьому буде потреба

Якщо ви замовляєте пакетний тур до Єгипту , раджу включити до пакету документів крім звичайного туристичного страхового полісу ще додатково страховку від невиїзду, яка у випадку позитивного тестування на Сovid-19, покриє ваші витрати на придбаний тур. Розмір покриття залежить від страхової компанії — зазначила Сіленко Дарина — експерт з візуального контенту компанії Traveline Agency.