Весна з Олегом Скрипкою

Справжнє весняне свято відбулося на головній сцені Національної оперети України — глядачам представили нове шоу театру оперети та Олега Скрипки «ЗАЧАРОВАНІ ВЕСНОЮ. Оперета запрошує!».

Весна з Олегом Скрипкою

Справжнє весняне свято відбулося на головній сцені Національної оперети України — глядачам представили нове шоу театру оперети та Олега Скрипки «ЗАЧАРОВАНІ ВЕСНОЮ. Оперета запрошує!».

«Для мене цей проект революційний, експериментальний. Я завжди таємно мріяв потрапити в оперету як актор. Вважаю, що це найдемократичніший з усіх театрів, а жанр оперети — найдемократичніший вид мистецтва, що існує ще з ХІХ століття. В опереті можна все — стояти на голові, говорити, філософствувати, бешкетувати, тобто все те, що я люблю робити на сцені. Проте не вірив, що цю мрію можна буде втілити в життя.

Мені іноді тісно в рамках рок-музики, великих фестивалів. Тому дуже вдячний очільнику Національної оперети України Богдану Струтинському за пропозицію попрацювати разом. Я потрапив не просто у професійний колектив, команду, що злагоджено працює. Відчуваю себе тут як у родині. Вели подяка вам друзі за тісну співпрацю, адже один у полі не воїн. Свого часу я працював у великому професійному колективі — Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка. Там зрозумів чим відрізняється робота у поп-індустрії, де кожен сам по собі і в колективі, де можна опертися на колег, довіритися професіоналам. Здобутий тоді досвід став мені в нагоді і зараз. Це була наша спільна праця. Коли в мене виникали якісь думки я їх озвучував, і якщо були технічні можливості, то ці думки втілювалися в життя.

Коли плідно працюю в колективі, то отримую велике задоволення. Сподівають, що таке задоволення отримають і глядачі. Впевнений, що ми розтопимо сніги, адже для цього існує мистецтво, існують пісні і наші гарячі серця.

У нас є елементи вистави. Разом зі мною на сцені — солістка-вокалістка театру Ася Середа-Голдун. А наш з нею дует — це вже немов маленька вистава.

Професія впливає на світогляд людини. Двадцять років тому здобув прекрасний досвід. Тоді я працював танцюристом в одному з відомих французьких колективів. Був у шоці, адже зрозумів, що танцюристи дивляться на свій не так як інші люди. І зараз у цьому плані було не просто, адже потрібно було переформатувати свій мозок. Під час концерту є момент, де я танцюю канкан. Впоратися з завданням допомогли партнери по сцені.

Цей концерт — перший вихід на професійну сцену мого сина — Устима. Дві пісні він виконує сам, а одну разом зі мною. Номер створений у стилі французької музичної вистави. Тут теж дуже допоміг балет театру.

Проведена величезна робота. Не хочеться лишати все, що зроблено. І якщо складуться зірки, то я думаю, що ми продовжимо цей проект", — зізнався Олег Скрипка.

Про особливості підготовки концерту розповіли режисер-постановник Вадим Прокопенко і диригент-постановник Сергій Дідок, а планами Національної оперети на 2018 рік поділився очільник театру Богдан Струтинський. Зокрема, передбачається велика реконструкція основної сцени, створення нових експериментальних сцен, виступи у МЦКМ (Жовтневому палаці) і Національній музичні академії України, гастролі Україною і Європою, а колеги з Литви підготують нову цікаву прем’єру.

У новій шоу-програмі задіяли 50 музикантів оркестру театру, 30 танцівників балету, а також 10 хорових виконавців.

Під час концерту прозвучало багато знаних пісень на музику і слова Олега Скрипки: «Доля», «Чіо Чіо Сан», «Танці», «Весна». Глядачі відкрили співака як самобутнього виконавця світових хітів — «Цілуй мене міцно» (муз. К. Веласкес), «Лихоманка» (муз. Д. Девенпорта, сл. Е. Кулі та О. Блекуелла), «Ти мене не покинь» (муз. і сл. Ж. Бреля), «Padam, padam…» (муз. Н. Гланценберга, сл. Конте) та інші. Багатьом глядачам запам’ятався образ музи митця, який створила заслужена артистка України Ася Середа-Гогдун. А пісня «Країна мрій», яку виконали разом пані Леся та пан Олег, отримала бурхливі оплески зали. Вдалим цей вечір став і для юного співака Устима Скрипки (пісні — «Віруючий», «Я хочу», «Сонце моє» — останню Устим виконав у дуеті зі своїм батьком). А завершився концерт ще одним творчим експериментом. Олег Скрипка виступив у ролі опереткового співака і разом з балетом театру виконав куплети Боні з оперети І. Кальмана «Сільва».

Фото надані театром