І знову «Лускунчик»

Саме для тих, хто не має ані найменших намірів розлучатися зі святковим настроєм, або просто не встиг загадати новорічне бажання, в Національній опері України 1 лютого дають позаплановий «Лускунчик»!

І знову «Лускунчик»

Традиція загадувати новорічні бажання під час балету «Лускунчик» у Києві існує вже понад 30 років. Під час дійства на сцені Національної опери України виростає гігантська ялинка — саме у цей момент і заведено думати про найзаповітніше.

На київській сцені балет ставився неодноразово. Сьогодні на сцені Національної опери України у художньому оформленні народного художника України Марії Левитської йде постановка «Лускунчика», яку в 1986 році, дебютуючи як хореограф, здійснив народний артист СРСР Валерій Ковтун. Він створив лірико-романтичну виставу про красиву і чисту душу юної героїні, про велику всеперемагаючу любов та світлі мрії, які допомагають сприймати світ, де завжди є місце торжеству добра та щастя.

До речі, саме з «Лускунчиком» минулої зими відбулися тріумфальні гастролі балетної трупи театру в одній зі світових балетних столиць — Парижі. 16 разів вони показували французькій публіці дивовижну казку «Лускунчик», і всі 16 разів глядачі Театру Єлисейських полів (Théâtre des Champs Elysées) влаштовували овації.

1 лютого головні партії виконають Анна Муромцева (Клара) та Ян Ваня (Принц Лускунчик).