Фізичний театр в Україні

6,7 та 8 березня білоруський режисер Євген Корняг запрошує до Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра на нову прем’єру «VIÑO», що є територію фізичного театру.

Фізичний театр в Україні

Це місце, де мало слів. Місце, в якому бере владу рух, символи та відчуття. Історії акторів, розказані мовою тіла, ритму, музики, звучать як відлуння зникаючих слів. Емоції, які перетворюються на жести. Саме рух та образи донесуть те, що зазвичай лишається поміж рядків.

Чим можна заповнити самотність? Келихом вина. Скільки потрібно келихів? Один, два, три… самотність не зникає, а ти вже не в змозі зупинитися. Ти в пастці алкогольної ейфорії. Твоє почуття самотності вже заповнюється приємним післясмаком від ковтка жаданого напою. Ти опиняєшся на новій території, де стаєш сміливішим. В тебе виростають крила. Тепер ти можеш сказати щось «зайве», що може виявитись найважливішим — зізнатись у коханні, вибачитись, щиро відповісти правду.

«Я зараз тільки знайомлюсь з українським театром, дивлюсь кращих режисерів. Але думаю, що такого в Україні ще не було, — розповів Євген. — Фізичний театр дозволяє забути про сюжет та віддатись в полон емоціям та враженням. Йдучи на виставу не потрібно розуміти, потрібно бачити та відчувати. Усвідомлення прийде пізніше».