Зустрічайте музикантів з Японії

У приміщенні Київського академічного драматичного театру на Подолі 16 березня відбудеться концерт японського гурту «ShamiPia»

Зустрічайте музикантів з Японії

Проект «ShamiPia» — це колаборація двох японських музикантів Оно Кейшьо та Мотоока Мамору.

Оно Кейшьо — музикант, який грає на традиційному японському інструменті «сямісен». Його девізом є «зберігати традиційну музику, виходячи за рамки традиційної музики».

Мотоока Мамору — різноплановий японський піаніст, який грає у таких жанрах, як джаз, рок, поп, класична музика тощо. У 2017 році музиканти провели концертний тур у чотирьох європейських країнах, а у березні 2018 року випустили перший диск «Місячне сяйво».

Сямісен — трьохструнний щипковий музичний інструмент з безладовим грифом і невеликим корпусом, загальною довжиною близько 100 см. Поряд з бівою, кото і сякухачі відноситься до найважливіших музичних інструментів Японії. Діапазон — 2 або 4 октави, звук добувається в основному плектром, рідше — пальцями.

В Японії 16-го століття вважали, що існує лише два стиля для гри на сямісені: коута (для короткої пісні) і наґаута (для довгої). Однак сьогодні налічують більше 70-ти жанрів традиційною музики, а прогресивні музиканти використовують інструмент і для виконання партій, призначених для електрогітар.