Любовний трикутник від Ірен Роздобудько

У Києві завершилися зйомки чотирисерійної мелодрами «Виховання почуттів» виробництва кінокомпанії Star Media та телеканалу «Україна». Це стало можливим завдяки послабленню особливих заходів у боротьбі з пандемією COVID-19. Роботу на майданчику вели з виконанням вимог з особистої безпеки і в режимі карантину.

Любовний трикутник від Ірен Роздобудько

— Чи був страх, коли ми вирішили вийти з карантину і відновити зйомки? Був не страх, а інтерес — як працювати першопроходцем у нових умовах, -розповів продюсер Галина Храпко. — Три місяці простою викликали в групи небувалу жагу до роботи, і ми отримали посилену віддачу на знімальному майданчику, а сам карантин змусив усіх наш бути більш відповідальними у питаннях безпеки, підказав нові способи кіновиробництва у нестандартних умовах.

На завершення знімального процесу завітала автор сценарію, письменниця Ірен Роздобудько.

— Я рідко відвідую завершення зйомок фільмів, які роблять за моїми сценаріями. Але сюди прийшла з величезним задоволенням, тому що тут особлива атмосфера, своя магія любові до кінопродукції, — зізналася пані Ірен. — У продюсера Галини Храпко фінал зйомок — не просто «шапка» (так називають завершення знімального процесу), а завжди оригінальний перформанс, інтелектуально-розважальна програма. Це потужний заряд і нова доза натхнення для наступних проєктів.

За сюжетом стрічки дві рідні сестри-сироти вчаться жити у жорстокому світі, де легко зрадити своїм почуттям і наробити багато помилок. У результаті сестри опиняються в любовному трикутнику. До того ж у фільмі торкаються такої актуальної нині теми як домашнє насилля.

— До негативних персонажів ставлюсь вибірково, — зазначив виконавець ролі Віктора Андрій Чернишов. — Аби взятися за таку роль, довелося шукати виправдання для свого героя. У цьому мені допоміг режисер Володимир Харченко-Куликовський. Він надіслав великого пояснювального листа, в якому розібрав мого Віктора буквально на молекули, і я зрозумів, що його можна розглядати не лише зі знаком мінус.

Актор Олександр Соколов зіграв Сашу, через якого між сестрами спалахнув вогонь ревнощів. Саме його одночасно покохали Сніжана та Марина.

— Мій персонаж дуже схожий на мене, — зазначив Олександр Соколов. — Він боязкий, тонкий, завжди обдумує свої вчинки. Впевнений, багато дівчат хотіли б бачити біля себе такого хлопця — чесного й людяного. З усього знімального процесу мені сподобався день, коли ми знімали сцени спілкування Саші та Сніжани, і між ними зароджувалися почуття. Спостерігати за появою хімії між молодими людьми завжди було дуже цікаво. Але головна думка нашого серіалу в тому, що ніколи не варто опускати руки, треба знати, що навіть найскладніша ситуація не означає кінця світу, і пам’ятати, що після ночі завжди наступає день.

Хто ж та, яка запаморочила голову двом міцним чоловікам? На перший погляд — сіра мишка. Але при знайомстві з’ясовується, що Сніжана турботлива, ніжна, ранима, тендітна. Список можна продовжувати, але найголовніше — дівчина мріє створити сім’ю, де стосунки будуються на любові та взаємній повазі. Вона ще не знає, що в сучасному світі знайти справжнє кохання буде складніше, ніж влаштуватися на хорошу роботу в офісі.

- Мій персонаж, Сніжана, настільки сильна особистість, вона геть позбавлена егоїзму, і готова всім жертвувати заради інших людей, — повідала виконавиця головної жіночої ролі Дана Абизова. — Вона стає щасливішою, коли допомагає іншим і, здається, в неї в цьому присутня якась гостра необхідність. Тому по життю вона зустрічає тих, кому потрібна допомога. Мені особисто, зізнаюсь чесно, набридли мелодрами зі щасливим кінцем. У «Вихованні почуттів» все буде по-іншому, і навіть у сценарії передбачений люфт для акторів. Діалоги між персонажами не затягнуті, вони стрімкі й конкретні, надають сюжетові наростаючу динаміку. Рухатися до кульмінації протягом чотирьох серій буде захопливо і не тривіально. Радує, що кінцівка у нас буде нестандартна і нетипова. Думаю, глядача, які і я, будуть у захваті.

Як відомо, не лише актори шукають роль, але й ролі нерідко знаходять своїх акторів. На думку режисер стрічки Володимира Харченка-Куликовського, у випадку з «Вихованням почуттів» саме так і склалося.

- Справжнє кохання, яке ми прагнемо зустріти, інколи має дивні і навіть хворобливі форми, — підкреслив Володимир. — Наш серіал нагадує саме про це і показує, як герої можуть це здолати і визволяються з підступних сіток такого кохання. Завдяки неймовірній грі чудових акторів Андрія Чернишова та Дани Абизової глядачі зможуть для себе знайти відповідь на питання: «Звідки з’являються страшні ревнощі, які можуть штовхнути здавалось би нормального громадянина на вбивство близької людини?» Бажання цілком володіти будь-ким — це патологія, і з боку в нашому серіалі добре видно, як можна уникнути такого стану.