В Україні запрацював Digital Theatre Archiv

Днями Національна спілка театральних діячів України презентувала Цифровий театральний архів theatre.com.ua/. Зручний та доступний веб-ресурс з повноцінною національною театральною базою даних створено для театральної спільноти, науковців та глядацької аудиторії. На сайті вже 113 театрів, 333 вистав та 1563 персоналій.

В Україні запрацював Digital Theatre Archiv

Проєкт реалізується НСТДУ за підтримки Українського культурного фонду. Куратор проєкту — український театрознавець, доктор мистецтвознавства, професор Ганна Веселовська.

У багатьох країнах процес діджіталізованого архівування та фіксації театрального процесу триває вже давно. Існує чимало електронних театральних архівів у Великобританії, Німеччині, США, Франції. А державні інституції, що опікуються театрами в центральноєвропейських країнах (Інститут театру імені Збігнева Рашевського в Польщі, Угорський театральний музей та інститут, Театральні інститути у Словаччині, Чехії, Словенії та інші) забезпечують збереження інформації на спеціальних сайтах.

Вивчивши досвід колег з європейських інституцій, НСТДУ й реалізувала запуск повноцінної вітчизняної театральної бази даних. На сайті вже 113 театрів, 333 вистави та 1563 персоналій за період 2015−2019 рр. Організатори зазначають, що попереду ще багато роботи, доповнення та розширення інформації. Також закликають всіх бажаючих активно користуватися архівом та допомагати у вдосконаленні ресурсу.

За матеріалами прес-служби НСТДУ