Заклик до діалогу

MANDARIN MAISON та Олег Дзюбяк в рамках нового арт-проекту «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ» представляють скульптурну інсталяцію Михайла Деяка «НЕПЕРЕДБАЧУВАНІ ОБСТАВИНИ». Перформанс-відкриття скульптурної композиції відбудеться 21 жовтня о 16:00 на Театральній площі перед Національною оперою України (вул. Володимирська, 50).

Заклик до діалогу

Скульптурна інсталяція Михайла Деяка «НЕПЕРЕДБАЧУВАНІ ОБСТАВИНИ» представлена MANDARIN MAISON та Олегом Дзюбяком в рамках нового арт-проекту «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ». Це — заклик до усвідомлення нашого ресурсу у творенні в неосяжному просторі часу, яке набуває форм і призводить до змін нас особисто, всередині іншої людини, соціуму, держави та Всесвіту.

Автор композиції закликає нас до діалогу з гігантськими абстрактними формами, де кожна металева грань наштовхує на філософські роздуми: які наслідки відбуваються кожної хвилини завдяки нашим вчинкам і нашій взаємодії з кожною молекулою простору, який нас оточує… Якими ми будемо завтра, що будемо відчувати? Як буде звучати наше життя?

Дзеркальна поверхня скульптур відбиває нас сьогоднішніх, в моменті, справжніх… і занурює у вир емоцій та відчуттів!

Михайло Деяк: «В своєму проекті „НЕПЕРЕДБАЧУВАНІ ОБСТАВИНИ“ я досліджую, як кожен з нас може переосмислити те, що відбувається навколо! Площа перед оперним театром, на мій погляд, дуже цікавий простір. Це площа оточена з усіх боків різними епохами, місце музики і пластики, місце минулого і сьогодення. Мій проект досліджує цей тонкий взаємозв’язок і робить спробу переосмислити простір навколо. Великі деконструктивні об’єкти розташовуються по всій площі і таким чином вони формують новий простір навколо себе. Це така спроба спровокувати глядача заново переосмислити той простір в якому він знаходиться і поглянути на те, що відбувається під іншим кутом зору. Оскільки скульптури мають абстрактні форми, вони своїм виглядом змушують глядача поміркувати над деякими питаннями і в той же час, шукати відповіді на них, таким чином формується діалог глядача з собою, зі скульптурою і з простором навколо нього».

Михайло Деяк — молодий сучасний український художник. Працює на межі неоекспресіонізму та мінімалізму. В об’ємній пластиці експериментує з матеріалами,

створюючи форми зі скла та металу. Досконало володіє усіма техніками живопису. Входить в ТОП-20 молодих сучасних художників країн Східної Європи. Посідає 7 місце серед найперспективніших художників України та найдорожчий художник України за версією Forbes. Учасник арт-виставок у Базелі та Майамі. Веде активну виставкову діяльність, його роботи успішно продаються на аукціонах за кордоном. Твори художника знаходяться в фондах Національного художнього музею України, приватних колекціях України, Канади, США, Великобританії, Франції, Швейцарії, Угорщини, Китаю.

· Інсталяція сучасного мистецтва на Театральній площі перед Національною оперою України встановлюється вперше

· Скульптури, які будуть встановлені в історичній частині міста, є найвищими за останні 10 років

· Перша експозиція робіт автора у публічному просторі міста, в доступі широкого загалу

«БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ"/ WITHOUT RESTRICTIONS

«Новий арт-проект „БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ“ створений за для того, щоби якомога більше людей мали змогу доторкнутись до сучасного мистецтва наживо. Виставкові майданчики цього проекту не мають ні постійної адреси, ні будь яких обмежень ні в просторі, ні в часі… Сьогодні це Театральна площа в Києві, а за тиждень, чи місяць той самий арт-об'єкт (або інший) можна буде спостерігати зовсім в іншому місті, або навіть країні» — розповідає ініціатор проекту Олег Дзюбяк. Це далеко не перший арт-проект Олега. Лише за останні 5 років з його ініціативи в арт-просторі Mandarin Maison було проведено близько 30 виставок та перформансів сучасних українських та закордонних митців. Олександр Верещак, Роман Мінін, Микола Маценко, Олександр Ройтбурд, Віктор Сидоренко, Олег Тістол, Василь Цаголов, Сергій Якименко, Оксана Мась, Борис Данилов, Вікторія Сорочінскі, Михайло Деяк — це неповний перелік художників, з якими співпрацював Олег Дзюбяк. Він постійний учасник найпрестижніших арт-форумів: Art Basel, Biennale di Venezia, Art Paris. А тепер Олег Дзюбяк ініціює зовсім новий і по формату, і по змісту арт-проект «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ». Театральна площа для старту проекту була вибрана не випадково. Сучасна форма абстрактної скульптурної інсталяції Михайла Деяка «НЕПЕРЕДБАЧУВАНІ ОБСТАВИНИ» провокаційно-еклектично виглядає на тлі будівлі Національної опери України (будівля театру у вересні цього року відзначила своє 120-річчя), що безумовно привертає увагу як до арт-об'єкту, так і до архітектурного шедевру початку ХХ століття архітектора Віктора Шретера. Таке «сусідство» має стати приводом для дискусії — кожен (по бажанню) може висловити свою думку як про саму скульптурну композицію, так і про бажаний майданчик для ії подальшого розташування. Саме за для цього на табличці біля арт-об'єкту нанесений QR-код, за допомогою якого кожен зможе відповісти на питання анкети. Результати опитування будуть оприлюднені по закінченню експозиції. До речі, на табличці є ще один QR-код з переходом на відеоролик та іншу цікаву інформацію про скульптурну інсталяцію Михайла Деяка «НЕПЕРЕДБАЧУВАНІ ОБСТАВИНИ».