У пошуках автентичності

З 11 грудня арт-галерея «Мануфактура» запрошує на виставку живопису сучасного українського художника Максима Малильо «Тиші час».

У пошуках автентичності

Максим Малильо — представник київської художньої школи. Живопис Максима, що вибудовується на фундаментальних принципах та здобутку академічної школи — це класика, просякнута духом сьогодення, сповнена сучасних поглядів, свіжих ідей та молодої крові українського мистецтва.

В рамках експозиції «Тиші час» творчість митця представлено 31 роботою різного формату та всіма традиційними для академізму жанрами: пейзаж, натюрморт, портрет, сюжетна та історична картина.

Майстерно виконаний живопис Максима калейдоскопічно відображує та дозволяє відчути весь спектр емоцій і почуттів. Від ліричного споглядання до бурхливого захоплення. Від тендітної чутливості до драматизма, що крає серце.

Стрижнем експозиції стали 3 перші роботи з масштабного проекту художника «Життя українського народу»: «Гуцульське весілля», «Чумацький шлях» та «Весна-33». Кожен твір присвячений певній історичній події, що свого часу вплинула на формування українського народу як нації. «Посилаючись на різні культурно-історичні події й звертаючись до власного досвіду, я намагався у кожному творі зосередити увагу глядача на своєрідності, автентичності свого народу» — каже автор. Протягом двох років художник планує доповнити цикл ще п’ятьма полотнами.

«Тиші час» — назва експозиції за однойменною роботою художника та образ, що проходить червоною ниткою крізь усі твори митця. Час, коли замовкає все навкруги, а минуле, майбутнє та сьогодення з’єднуються в одній точці, що менше за мить та водночас ціла вічність.

Максим Малильо — оксюморон мистецького світу, в найкращому сенсі цього слова. В його мистецтві поєднується непоєднуване — класична академічна школа та сучасний свіжий погляд на мистецтво, виважена та водночас експресивна і вільна манера, а герої, що дивляться на нас з полотен, вічні, просякнуті плином часу, вони були, є і будуть. І вони завжди знаходитимуть відгук в серці глядача.

Максим Малильо (нар. 1996). Закінчив Фаховий коледж мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту (Ужгород, 2011−2015), Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури (НАОМА, майстерня академіка М. Гуйди) (Київ, 2015−2021). Учасник виставок молодих митців (Lera Litvinova Gallery, Gamma, телецентр «Олівець», арт-фойє Київського національного академічного театру оперети та ін.), Всеукраїнської бієнале (2020) та численних мистецьких конкурсів (учасник конкурсної художньої виставки Віктора Зарецького (2016), II Всесвітнього молодіжного форуму мистецтв (площа Сохо, Шарм-Ель-Шейх, Єгипет, 2019), переможець конкурсу Олександра Мурашка (перша премія) (2018) та ін.). Викладає живопис в Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука (з 2021). Вперше продав свою картину у віці 12 років. З того часу роботи художника поповнюють приватні зібрання у Німеччині, Чехії, Словаччині, Литві, Китаї та Україні.

Виставка Максима Малильо «Тиші час» триватиме в арт-галереї «Мануфактура» з 11 грудня по 10 лютого.