Люди для людей

Соціальний проект «Люди для Людей»: за лаштунки Національної Опери України прийшли лікарі.

Люди для людей

210 сертифікатів на медичне обстеження та консультації у профільних лікарів було передано у розпорядження артистів та співробітників Національної опери України. Так лікарі мережі клінік CALM відзначили безстрашність та відданість своєму місту митців, які одними з перших серед національних театрів повернулися на свої робочі місця, на рідну сцену та відновили вистави. Безумовно, відновлення культурного життя дуже надихає киян та підтримує дух міста.

«А у мене завтра День народження, що ви мені подаруєте?» — жартома звернулася неперевершена прима театру, Народна артистка України Анжеліна Швачка до Андрія Лисецького, головного лікаря мережі клінік CALM та ініціатора соціального проекту «Люди для Людей». І, звичайно ж, отримала пропозицію вибрати будь-які сертифікати, які їй потрібні.

До вистави «Кармен» залишалося ще дві години, актори поспішали на репетицію, гримери до своїх дзеркал, костюмери до суконь та мундирів, але всі з радістю зібралися у невеликій залі, де Андрій Лисецький подякував співробітникам театру за відданість справі та підтримку міста у військовий час, вручив сертифікати та запропонував особисту професійну допомогу.

Примітно, що організатори проекту «Люди для Людей» відзначили не лише артистів та музикантів, а й працівників, які творять за сценою, чию працю ми не бачимо, але без них театр просто не міг би існувати.

На зустріч прийшло багато людей: Народна артистка України Анжеліна Швачка, Народний артист України, провідний соліст Національної опери України, професор, голова профспілки Національної опери України Олександр Дяченко, завідувачка оперною трупою Оксана Мокренко, заступник завідувача балетної трупою Діна Сазоненко, Заслужені артистки України Ольга Фомічова та Тетяна Ганіна, провідні солістки оперної трупи Національної опери України Тетяна Хараузова та Ірина Петрова, начальник гримувальної служби Ганна Наумова та інші.

Після зустрічі архіваріус театру Лариса Тарасенко для Андрія Лисецького та його колег провела чудову екскурсію всіма закутками театру, розповіла чимало цікавих історій, гості мали змогу побувати у закуліссі та насолодитися репетицією майстрів великої сцени.

«Люди для Людей» — це не перша соціальна ініціатива мережі клінік CALM та особисто Андрія Лисецького. Вже кілька років колектив CALM проводить широкомасштабний соціальний проект SkinScan, який спрямований на профілактику раку шкіри в Україні. Щороку протягом місяця лікарі мережі клінік у громадських місцях безкоштовно обстежують родимки всіх бажаючих.

«Люди для Людей» — ще один соціальний проект від лікарів CALM, який народився в умовах воєнного часу. Цією ініціативою лікарі вирішили висловити захоплення людьми, які підтримують життєздатність міста та городян у доленосну годину.

«Ці люди — наш надійний другий фронт, — каже Андрій Лисецький. — Саме для таких людей ми придумали проект «Люди для Людей», у рамках якого хочемо підтримати здоров'я наших героїв щодня. Ми розуміємо, що людські сили великі, але не безмежні, а війна поглинає їх, як ненаситний насос. Тому ми щасливі зробити свій посильний внесок у збереження здоров'я та внутрішніх ресурсів людей, які піклуються про нас щодня. Це наша подяка героям другого фронту. Це наш обов'язок — професійно допомогти тим, без кого наше життя сьогодні було б немислимим.

Якщо ви тримаєте в руках наш сертифікат, то вашу працю помітили та оцінили. Сертифікат дає вам право прийти та проконсультуватися з хорошими лікарями, отримати поради, рекомендації та лікування в разі потреби".

Артисти та співробітники Національної опери України стали першими серед тих, кого мають намір відзначити організатори проекту. Важливо те, що сертифікати на обстеження в CALM отримуватимуть не тільки відомі та медійні люди, але й ті, про кого не знає широка публіка, проте без них було б неможливим повноцінне життя столиці в умовах воєнного часу, люди, які весь цей час залишалися на робочих місцях, незважаючи на небезпеку та труднощі, які робили дещо більше для городян, ніж передбачає їхня робота. У списку тих, хто отримає сертифікати, вже є дівчата-поліцейські, журналісти, провідники, топ-менеджери, чиї офіси працюють під час війни як гуманітарні штаби та інші. Пошук героїв нашого часу продовжується. Проект буде актуальним до переможного закінчення бойових дій в Україні.

Матеріал надано прес-службою Національної опери України.